Esports B92.net

Sc2: WSVG duguje 10 000$ pobedniku

Jedan od najgorih turnira u istoriji i dalje nije isplatio svoje pobednike.

nikola savić KlanRUR
Podeli

Aprila prošle godine smo pisali o katastrofi zvanoj World Series of Video Games i da organizatori duguju preko 30 000 dolara takmičarima za osvojene nagrade.

Iako se događaj odigrao oktobra 2015. godine, dakle pre godinu i po dana, StarCraft 2 igrač Džarod “JonSnow” Džordž se ovih dana otvorio u javnosti sa informacijom da on još uvek nije video ni dinara od 10 000 dolara, koliko je iznosila nagrada za prvo mesto koje je osvojio na turniru.

Njegov advokat Rodžer Kvils je u izjavi za medije rekao da “Kada igrač ostane neisplaćen na turniru koji se reklamirao sa velikim nagradnim fondom, da je u pitanju klasično kršenje zakona i da će novac morati da se izvuče zakonskim putem”.

On je naglasio da je Džarod utrošio puno svog profesionalnog vremena pripremajući se za taj turnir i da je oštećen i direktno i indirektno.

JonSnow je u kontaktu sa Luisom Pratom, glavnim odgovornim za ovaj nemili događaj, manje-više često, ali da od novembra nije imao nikakav razgovor sa njim, jer mu je stalno davao izgovore za odlaganja isplate.

Više o ovom katastrofalnom turniru možete pročitati ovde.

Starcraft 2

StarCraft 2: Najavljene nove balans izmene

Danas počinje Sezona 1 2018 na StarCraft 2 ladderu i nju prate i najavljene balans izmene koje će se najpre testirati na test mapi, pre nego što budu puštene na lajv serverima, odnosno nakon što prođu velika takmičenja krajem januara.

Starcraft 2 utorak 23.01. 20:57 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu