Startovao IEM PyeongChang, prvi Olimpijski esport događaj!

Danas je specijalan dan za esport u svetu, jer je startovao IEM PyeongChang, StarCraft 2 turnir u Pjongčangu, koji je pod direktnim pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Ponedeljak, 05.02.2018.

10:20

Startovao IEM PyeongChang, prvi Olimpijski esport događaj!

Ovo je prvi put u istoriji da je neki esport direktno povezan sa Olimpijskim događajem, pošto se održava u okviru Zimskih olimpijskih igara koje 9. februara startuju u ovom istom gradu.

Najbolji igrači širom sveta, njih 18, su putem kvalifikacija obezbedili sebi mesto u večnosti kao prvi esport igrači u istoriji koji će predstavljati esport indirektno povezano sa Olimpijskim igrama.

To su čuveni Zerg Stephano, koji ovde predstavlja Afriku, odnosno svoj rodni Tunis, iako ga svi znamo kao francuskog igrača.

Američki kontinent će predstavljati Brazilac Kelazhur(T), eGGz(Z) iz Kolumbije, SpeCial(T) i Cham(Z) iz Meksika, Scarlett(Z) iz Kanade i PandaBearMe(Z) iz SAD.

Evropu predstavlja snažan Zerg trio, Serral iz Finske, Elazer iz Poljske i Ukrajinac Bly, a tu su i nemački Terran HeRoMaRinE, te francuski Protoss DnS.

Okeaniju predstavlja Probe(P).

Na kraju, tu su i predstavnici Azije, Protoss Nice sa Tajvana, kineski Terran TIME i indijski Zerg Demi. Naravno, posebno predstavljanje zaslužuju i dva južnokorejska igrača, Protossi Zest i sOs, koji će predstavljati zemlju domaćina na ovom događaju, ujedno i glavni favoriti za osvajanje titule.

Ovi igrači se bore za svoje mesto u istoriji, kao pobednici prvog esport turnira na olimpijskim igrama, ali i za pozamašan nagradni fond od 150 000 dolara.

Strim danas i sutra možete direktno pratiti na Twitch kanalu www.twitch.tv/Esl_sc2, ali i na zvaničnom internet kanalu olimpijskih igara www.olympicchannel.com.

Kasteri su najbolja imena StarCraft 2 scene, ToD, Rotti, Artosis, Tasteless, Nathanias i PiG, dok će domaćini biti Smix i Kaelaris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: