StarCraft 2: IEM Katowice - kreće Top 24 grupna faza!

Najveći globalni StarCraft 2 turnir ulazi u svoju glavnu fazu – Top 24!

Izvor: nikola saviæ klan rur

Četvrtak, 01.03.2018.

11:44

StarCraft 2: IEM Katowice - kreće Top 24 grupna faza!

IEM u Katovicama važi za jedan od najvećih svetskih esport događaja, a Poljska za centar esporta.

Ovde se već godinama igra i jedan od najvećih i najznačajnijih StarCraft 2 turnira godine, globalni WCS turnir, gde učestvuju igrači širom sveta, pa i sam krem StarCraft scene iz Južne Koreje.

Ovogodišnji turnir u Katovicama ulazi u istoriju kao StarCraft 2 događaj sa najvećim nagradnim fondom u istoriji, ako izuzmemo BlizzCon svetske šampionate, rame uz rame sa WESG 2016, koji je takođe imao 400 000 dolara nagradni fond za StarCraft 2.

Zahvaljujući War Chest programu, nagradni fond turnira dostigao je neverovatnih 400 000 dolara, umesto predviđenih 250 000. Tako da će igrači biti mnogo bolje motivisani da doguraju do top 60, jer praktično svako zarađuje, kao što možete videti ispod, od čega će šampion osvojiti sjajnih 150 000 dolara!

Ovo je veoma važno za zdravlje same zajednice, jer je jako bitno da i igrači na sceni koji nisu u samom vrhu, takođe imaju bar neki način da pokriju troškove i omoguće sebi da se aktivnije bave Starcraftom, jer postoji nekakva finansijska stabilnost.
Kako je u pitanju događaj svetskog ranga, očekivano je što su do završnice dominantno došli igrači iz Južne Koreje, pa tako čak 16 od 24 igrača u ovoj fazi nam dolaze iz Meke esporta.

Za razliku od tradicionalnog “GSL” formata grupa, ovoga puta vidimo malo promena i osveženja, pa ćemo sada imati 4 grupe po 6 igrača, gde će se igrati “round robin” sistem, odnosno svako sa svakim. Najbolji iz grupa prolaze direktno u Top 8, dok će se 2. i 3. iz grupa u baražu boriti za preostala 4 mesta u četvrtfinalu.

Sastave grupa možete videti ispod, a mečeve možete gledati uživo na zvaničnom Twitch kanalu www.twitch.tv/esl_sc2, ovog četvrtka i petka, počev od 12h svakog dana. Za vikend se igraju mečevi plej-ofa.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: