Esports B92.net

Hapšenja u Koreji zbog Overwatch hakova i nameštanja mečeva

Overwatch je u Južnoj Koreji u veoma kratkom roku postao jedna od najpopularnijih esport igara, uspevši čak da prestigne i League of Legends po popularnosti u PC igraonicama, koje su u Južnoj Koreji i dalje veoma popularne i predstavljaju pravo merilo popularnosti nekih igara.

nikola savić klan rur
Podeli

Sa ogromnom popularnošću prirodno dolazi i veliki broj onih koji to žele da zloupotrebe, i tokom relativno kratke istorije Overwatcha u Južnoj Koreji je često banovan veliki broj igrača zbog korišćenja različitih oblika varanja, u Blizzardovim stalnim nastojanjima da očisti igru od korova.

Ipak, svi znamo da korov treba saseći u korenu, odnosno u ovom slučaju, nije rešenje u banovanju varalica, već u hapšenju onih koji varanja prave i distribuiraju, te na njima zarađuju.

U zvaničnom obaveštenju koje je Blizzard postavio na korejskom Battle.net forumu stoji sledeće:

“Blizzard je zatražio detaljnu istragu nacionalne policije Južne Koreje, odeljenja za sajber kriminal, u vezi ljudi koji prave hakove i nameštaju mečeve u Južnoj Koreji. Istraga ovog crnog tržišta je trajala godinu dana, od januara 2017. do početka ove godine, i kao rezultat ove temeljne istrage i ispitivanja, uhapšeno je 13 osoba za koje se veruje da predstavljaju sam vrh ovog organizovanog kriminala, koji direktno krši korejski zakon o promociji industrije video igara”

Pomenuti zakon o “Promociji industrije video igara” je usvojen prošle godine, i jedna od ključnih stavki jeste suzbijanje crnog tržišta pravljenja varanja i nameštanja mečeva u esportu, po kojima je Južna Koreja nažalost veoma poznata, što nekako prirodno ide uz to da je u pitanju ubedljivo najrazvijenija zemlja kada je esport u pitanju.

Ovakve akcije su veoma važne pred sam početak Korean Overwatch Opena, za koji se prijavilo neverovatnih preko 1800 timova u samoj Koreji. U pitanju je takmičenje koje služi kao otvorene kvalifikacije za Overwatch Contenders, ligu koja predstavlja ulaznu kapiju za glavni kolač koji svi žele, a to je mesto u Overwatch League i način da budu primećeni od strane velikih timova i sponzora.

Koliko je korejska scena jaka u svetu, govori i podatak da čak 40% trenutnih igrača u Overwatch League, nezavisno od lokacije samih klubova, čine južnokorejski igrači.

Izvor: Klan RUR

Overwatch

Počeo Overwatch League – najveći esport projekat do sada!

Od kako je pre više od godinu dana najavljena, Overwatch liga je prethodne noći konačno i zvanično počela. Nakon meseci spekulacija i najava, raznih informacija i misinformacija o ovom najambicioznijem do sada esport projektu, napokon smo imali priliku da ispratimo prve mečeve i na taj način potvrdimo – Overwatch liga je stigla!

Overwatch četvrtak 11.01. 14:15 Komentara: 1

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0

Overwatch: Doomfist prvi utisci

Doomfist je prošle nedelje konačno stigao na Overwatch PTR i tokom vikenda smo imali prilike da ga isprobamo i sa vama podelimo rane utiske o verovatno najiščekivanijem heroju do sada!

Overwatch ponedeljak 10.07. 18:10 Komentara: 0
strana 1 od 9 idi na stranu