Hapšenja u Koreji zbog Overwatch hakova i nameštanja mečeva

Overwatch je u Južnoj Koreji u veoma kratkom roku postao jedna od najpopularnijih esport igara, uspevši čak da prestigne i League of Legends po popularnosti u PC igraonicama, koje su u Južnoj Koreji i dalje veoma popularne i predstavljaju pravo merilo popularnosti nekih igara.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Subota, 20.01.2018.

02:29

Hapšenja u Koreji zbog Overwatch hakova i nameštanja mečeva

Sa ogromnom popularnošću prirodno dolazi i veliki broj onih koji to žele da zloupotrebe, i tokom relativno kratke istorije Overwatcha u Južnoj Koreji je često banovan veliki broj igrača zbog korišćenja različitih oblika varanja, u Blizzardovim stalnim nastojanjima da očisti igru od korova.

Ipak, svi znamo da korov treba saseći u korenu, odnosno u ovom slučaju, nije rešenje u banovanju varalica, već u hapšenju onih koji varanja prave i distribuiraju, te na njima zarađuju.

U zvaničnom obaveštenju koje je Blizzard postavio na korejskom Battle.net forumu stoji sledeće:

“Blizzard je zatražio detaljnu istragu nacionalne policije Južne Koreje, odeljenja za sajber kriminal, u vezi ljudi koji prave hakove i nameštaju mečeve u Južnoj Koreji. Istraga ovog crnog tržišta je trajala godinu dana, od januara 2017. do početka ove godine, i kao rezultat ove temeljne istrage i ispitivanja, uhapšeno je 13 osoba za koje se veruje da predstavljaju sam vrh ovog organizovanog kriminala, koji direktno krši korejski zakon o promociji industrije video igara”

Pomenuti zakon o “Promociji industrije video igara” je usvojen prošle godine, i jedna od ključnih stavki jeste suzbijanje crnog tržišta pravljenja varanja i nameštanja mečeva u esportu, po kojima je Južna Koreja nažalost veoma poznata, što nekako prirodno ide uz to da je u pitanju ubedljivo najrazvijenija zemlja kada je esport u pitanju.

Ovakve akcije su veoma važne pred sam početak Korean Overwatch Opena, za koji se prijavilo neverovatnih preko 1800 timova u samoj Koreji. U pitanju je takmičenje koje služi kao otvorene kvalifikacije za Overwatch Contenders, ligu koja predstavlja ulaznu kapiju za glavni kolač koji svi žele, a to je mesto u Overwatch League i način da budu primećeni od strane velikih timova i sponzora.

Koliko je korejska scena jaka u svetu, govori i podatak da čak 40% trenutnih igrača u Overwatch League, nezavisno od lokacije samih klubova, čine južnokorejski igrači.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: