Završen IRL šampionat – Srbija ima nove predstavnike na svetskom Dota 2 i PES20 prvenstvu

Preko 2500 ljudi se okupilo juče u Domu Omladine Beograda kako bi pružili podršku svojim favoritima u borbi za mesto na Svetskom IeSF prvesntvu, koje će se održati krajem godine u Južnoj Koreji.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Nedelja, 06.10.2019.

20:25

Završen IRL šampionat – Srbija ima nove predstavnike na svetskom Dota 2 i PES20 prvenstvu

Četiri najbolje srpske Dota 2 ekipe borile su se juče za šansu da predstavljaju svoju zemlju u Seulu. Nakon serije neizvesnih mečeva, Team Serbia je odneo pobedu u velikom finalu nad ekipom Team Tim. Do finala, Team Tim je morao da pobedi ekipu FiveAngryMen, što su i uradili nakon dva dugačka meča, dok je Team Serbia bio ubedljiv u svom polufinalnom okršaju. U samom finalu, Team Serbia je furiozno startovao, ali nakon stripljive igre u drugom meču, Team Tim je izjednačio rezultat. Ipak, favorizovana ekipa je u odlučujućem meču bila bolja, te su zasluženo slavili na IRL šampionatu.

U isto vreme igralo se veliko PES 2020 takmičenje sa istim ciljem. Turnir je imao preko 250 prijavljenih takmičara, što je rekordan broj za PES u Srbiji, ali na samom kraju, Stefan Slavković je bio najbolji. U velikom finalu i odlučujućem meču, Stefan je pobedio Nikolu Nikića, rezultatom 2-1. Igralo se na dva dobijena meča. Prvi je dobio Stefan rezultatom 3-0, da bi drugi izgubio sa 3-4. Ipak, u završnici Stefan je bio bolji, te je uspeo da dođe do velike pobede i prilike da predstavlja našu zemlju na svetskom PES2020 prvesntvu.
Iako je Srbija već izabrala svog predstavnika za Tekken 7 – Vladu ”Cold Heart” Stankoviča, juče smo imali prilike da ispratimo jedan revijalni turnir na kojem je slavio Marko Đurić. Takođe, juče se završila i prva sezona FIFA19 turnira. Prvo je odigran četvrti po redu turnir, na kojem je slavio Vladimir Petković, da bi odmah nakon toga usledilo veliko finale u kojem su se sastali pobednici svih prethodnih turnira. Tamo je ponovo najbolji bio Vladimir Petrović, čime je i zvanično postao pobednik prve sezone.
Za sve druge posetioce, tu su bili i mnogi Youtuberi: SupremeNexus, COF1, Luksi, Ultraplex, Moxrider i Vemke, sa kojima ste mogli da se takmičite za vredne nagrade u posebnoj ”free gaming” zoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: