Vozač Formule E diskvalifikovan nakon što je tokom onlajn trke umesto njega vozio neko drugi

Vozač Formule E Daniel Abt je diskvalifikovan sa esports trke i kažnjen sa $10,000 nakon što je Rojters potvrdio da je neko drugi vozio umesto njega. Rivali su postali sumnjičavi nakon što je završio kao drugi u kvalifikacijama i treći na celokupnoj trci tokom Race At Home Challenge-a, iako nikada ranije nije uspeo da se plasira bolje od 15. mesta. Na kraju se otkrilo da je umesto njega vozio Lorenc Hoerzing, koji se profesionalni baci e-sim trikama.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 26.05.2020.

18:14

Vozač Formule E diskvalifikovan nakon što je tokom onlajn trke umesto njega vozio neko drugi

Izvor: RUR Esports

Bivši vozač Formule 1, Stofel Vandurn, je bio sumnjičav od samog starta trke, pošto je pomislio da je Abt namerno blokirao njegov put ka pobedi. ”Stvarno nisam zadovoljan zato što Daniel nije vozio tu formulu i sve je poremetio”, rekao je tokom trke. ”Bukvalno počinjem da mislim da li je on zapravo vozio”.

Iako je Daniel bio uključen preko zooma, njegovo lice je bilo blokirano od strane mikrofona i ostale opreme. ”Molim vas pitajte Daniela Abta da lepo uključi svoj Zoom sledeći put kad bude vozio, jer kao što je i Stofel rekao, siguran sam da nije on vozio”, izjavio je dvostruki šampion Žan Erik Vernj.

Nakon toga, Formula E je proverila njegovu IP adresu i tako provalila da Abt nije vozio, već da je umesto njega za volanom bio osamnaestogodišnjak, Lorenc. On je sada suspendovan do daljnjeg kada je u pitanju ova liga.

Onlajn Race at Home Challenge je takmičenje koje je stvoreno kako bi fanovi i vozači ostali u konekciji dokle god su prave trke odložene zbog pandemije Korona virusa. Takođe, cilj turnira je da sakupi pare za UNICEF.

”Želim da se izvinim Formuli E, svim fanovima, mom timu i svim ostalim vozačima. Nisam ovu trku shvatio dovoljno ozbiljno, a znam koliko je snage uloženo u ovaj projekat”, izjavio je Daniel Abt nakon što su se raširile vesti o skandalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: