Steam igre sa najvećom ostvarenom zaradom u 2018. godini

Skoro smo pisali o najprodavanijim video igrama na Steamu tokom novogdišnje rasprodaje, a sada ćemo se okrenuti naslovima koji su zaradili najviše novca tokom 2018. godine.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 08.01.2019.

16:37

Steam igre sa najvećom ostvarenom zaradom u 2018. godini

Steam je podelio naslove u četiri grupe: Platinum, Gold, Silver i Bronze. U prve dve grupe nalazi se po 12 naslova, u trećoj imamo 16 naslova, dok u bronze grupi imamo 60 video igara.

U Platinum grupi, kao što je i očekivano, nalazi se možda i 12 najigranijih naslova u prethodnoj godini. Steam nam nije dao tačan iznos o zaradi ovih igara, pa nemamo zvaničan redosled, a igre koje su se našle na ovoh listi su: CS:GO, Dota 2, GTA V, Rainbow Six Siege, Monster Hunter World, Rocket League, PUBG, Warframe, Assasins Creed Odyssey, Elder Scrolls Online, Farcry 5, Civilization VI. Na ovoj listi se nalaze neke stvarno izvanredne igre, a ukoliko moramo da pogađamo, naša prva 3 izbora su: PUBG, CS:GO i Dota 2.

Na Gold listi nalaze se možda malo manje popularni naslovi, ali svakako video igre vredne pomena. U ovoj grupi odmah iskaču izvanredni naslovi poput Witcher III, Path Of Exile i Divinity: Original Sin 2, a pored njih nalaze se još i Stellaris, ARK Survival Evolved, Assasins Creed Origins, Dead by Delight, Jurassic World Evolution, Black Desert, Kingdom Come Deliverance, Cities Skylines i Total War Warhammer. Sa ove liste stvarno moramo da izdvojimo Witcher III, koji iako je izašao 2015. godine, i dalje se nalazi na samom vrhu, kada pogledamo najbolje naslove svih vremena, kao i Path of Exile, Hack and Slash F2P igru, koja i dalje dominira na Steam listima, kada su u pitanju aktivni igrači.

Što se tiče poslednje dve liste, nećemo nabrajati sve naslove, pošto bi nam trebalo previše vremena, pa ćemo samo navesti one, koji po nama zaslužuju da dobiju par reči. Ukoliko želite da pogledate kompletnu listu, to možete pronaći na ovom linku.

Iz srebrne grupe izdvojili bi Fallout 4, koji iako je takođe izašao 2015. godine, zaradio je više para nego najnoviji Bethesdin naslov Fallout 76, koji je će po svemu sudeći tragično završiti. Na ovoj listi se takođe nalazi i legendarni Euro Truck Simulator 2, koji izašao davne 2012. godine, pa činjenica da se ova igra i dalje nalazi na ovako visokom mestu je pomalo iznenađenje. I naravno ne smemo propustiti priliku da spomenemo Team Fortress 2, koji postoji više od 10 godina, a i dalje uspeva da se izbori za veoma zadovoljavajuće mesto, kada je u pitanju broj aktivnih igrača.

Na bronzanoj listi nalaze se naslovi, koji iako nisu u samom vrhu, svake godine prodaju i više nego dovoljan broj kopija. Football Manager je naravno uvek tu, a pored njega nalaze se i Dont Starve, Dark Souls, NBA 2k, Skyrim, Age of Empires HD, pa čak i Valveov Artifact, koji bi po uloženom, morao da se nalazi na boljem mestu.

Koje igre vi najviše igrate i da li se vaš favorit našao među spomenutim naslovima?

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: