Esports B92.net

Prijaviti se za ESPORTS MOBILE LEAGUE – najveće Clash Royal i Brawl Stars takmičenje na Balkanu

Ukoliko želite da se oprobate protiv najboljih Clas Royale i Brawl Stars igrača, Esports Mobile League je ono što bi trebalo da vas zanima. Upravo je najavljena nova sezona Clash Royal lige, sada pod nazivom Esports Mobile League (EML). Nova sezona je nastavak prethodne lige, Royale Balkan lige, jedinstvene i jedine na ovim prostorima, koja se održala krajem prošle godine.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Organizacija je odličila da celu priču proširi na Jugoistočnu Evropu, tako da su uz Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Bosnu, Makedoniju, Sloveniju, Rumuniju i Bugarsku sada pod okvirom EML dodate i nove države čiji će se igrači voditi kao domaći u ovoj ligi. Dodate države su: Mađarska, Grčka, Albanija, Kipar, Moldavija i Turska. Zbog samog proširenja lige na Jugoistočnu Evropu, organizatori su promenili ime lige i izbacili Balkan iz imena.

Najavljena je i Brawl Stars liga, popularna igrica koja je izasla za globalno tržište pre šest meseci. MOBA, koja bi mogla biti veoma zanimljiva prefsionalnoj sceni. Sve informacije o ligi i uputstva o prijavi možete pronaći na sajtu (www.royalebalkanleague.com), takođe i na društvenim mrežama Twitter (@EmobileLeague), Instagram (@EsportsMobileLeague) i Facebook (@EsportsMobileLeague).

Prijave za Clash Royale su počele 9. juna i trajaće sve do 19. Juna, a što se tiče Brawl Starsa prijave ce biti dostupne od 1. Jula.

Ostalo

Počele prijave za druge SESA Tekken 7 kvalifikacije

Ukoliko igrate Tekken, a pritom se zainteresovani da se takmičite na malo višem nivou, Serbian e-Sports Association (SESA) organizuje druge kvalifikacije, nakon kojih će igrači biti rangirani po bodovima, koje su osvojili tokom kvalifikacija. Takmičar sa najvećim brojem poena predstavljaće Republiku Srbiju na IeSF Svetskom Prvenstvu, koje će se održati krajem godinu u Seulu. U slučaju da dva igrača imaju isti broj bodova, gleda se međusobni skor, a ako prvoplasirani ne može da putuje na svetsko prvenstvo, priliku dobija drugoplasirani i tako dalje.

Ostalo sreda 19.06. 16:20 Komentara: 0

World of Warcraft Classic – šta nas čeka

Bliži se Avgust, a sa njim i release date za klasičnu verziju WoW-a. Ako proteklih godinu dana niste proveli na dnu Đerdapskog jezera, onda ste svakako čuli za ovo. Elem, ovde ćemo pokušati da uspostavimo timeline događaja i eventualno odgovorimo na neka pitanja koja muče WoW zajednicu još od zvanične najave WoW Classic-a na prošlom Blizzconu.

Ostalo utorak 18.06. 13:37 Komentara: 12

Međunarodni olimpijski komitet razmatra da uvede esport na Olimpijadu

Kako javljaju razni izvori, Intel trenutno razgovara sa MOKom oko dogovora da esport bude deo Olimpijade, nakon što je Međunarodni olimpijski komitet izrazio svoju želju da uvede isti među olimpijske sportove. Saznajemo da je Intel zvanično započeo razgovore, ali ništa još uvek nije gotovo. Predsednik komiteta Tomas Bah je izjavio da neće dozvoliti ni jednu video igru na Olimpijadu, koja u sebi poseduje nasilje. Iako ovi razgovori očigledno još uvek nisu blizu bilo kakvog zaključka, ovo je veliki korak napred za sve one, koji se bore da esport bude priznat kao tradcijilan sport.

Ostalo četvrtak 13.06. 17:00 Komentara: 17

Na Twitch sekciji Artifacta strimuju se filmovi i pornografija

Svi svi već upoznati sa tragičnom pričom najnovije Valve ekskluzive, koja vremenom postaje sve tužnija. Iako su se developeri Artifacta oglasili da su tu na duže staze i da će se potruditi da poprave igru, trenutno stanje igra je komično, ako uračunamo da ta ista sekcija nikada nije bila ovoliko aktivna.

Ostalo subota 1.06. 23:50 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu