Esports B92.net

Pirati, topovi, džungla, vulkani i još mnogo toga u novoj sezoni

Nedavno se pojavila i 8. sezona u Fortnite: Battle Royale, a mi vam sada nakon gotovo celog dana igranja predstavljamo šta je sve novo dodao Epic Games.

Milan Janković RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Osma sezona je stvarno epska jer donosi najveće promene od samog početka postojanja igre i one se pre svega ogledaju u površini mape, koja je sada velikim delom izmenjena.

To je pre svega zahvaljujući dodatom ogromnom vulkanu koji se ističe u krajoliku, a od novih lokacija imamo Sunny Steps i Lazy Lagoon koje tematski predstavljaju biom džungle i time se pridružuju snežnom, pustinjskom i “normalnom”, te nam ostaje samo još neki u kojem ćemo ići ispod vode.

Što se tiče predmeta i oružja u igri, gejmplej je doživeo značajne promene u odnosu na sedmu sezonu, jer su uklonjeni avioni iz igre, a sa njima i predmeti koji su bili u vezi sa zimskim vremenom(sneško, chiller) i šoping kolica. Novo oružje je međutim piratski top koji se može pomerati do željene pozicije, a onda igrači mogu ispaljivati đulad iz njega koja nanosi 100 štete igračima pri direktnom udarcu, a 50 indirektno.

Gejmplej dodatno menjaju vulkanski otvori koji su rasuti u okolini vulkana i lansiraju igrače u vazduh za lakše pomeranje na mapi. U istom okruženju se nalazi i lava, logično, te igrači moraju paziti gde gaze jer lava oduzima po jedan HP pri svakom kontaktu.

Tu su i modovi igranja koje smo već videli, a poboljšanja su brojna i vode Fortnite u pravom smeru, te jedva čekamo da vidimo šta nas sve očekuje u narednim nedeljama kada će igra aktivno dobijati novine.

Ostalo

strana 1 od 4 idi na stranu