Odigran prvi FIFA18 turnir na platnu

Kako saznajemo od kolega iz RUR Esports, FIFA18 turnir u Cine Grand bioskopu se pretvorio u pravi mali okršaj igrača iz čitave Srbije i šire, a Novosađani su najbolje prošli!

eSports

Izvor: SyS RUR

Utorak, 10.07.2018.

13:39

Odigran prvi FIFA18 turnir na platnu

Ovog vikenda je održan sjajni FIFA18 turnir u bioskopu Cine Grand u Capitol Parku Rakovica. Prvi turnir na Balkanu ovog tipa je dobio daleko veću pažnju od početno očekivane i od “turnira u kraju” postao neočekivani balkanski internacionalni turnir, privukavši učesnike i iz Makedonije ali i Bosne i Hercegovine. Ogromno interestovanje koje je pokazano za učešće na turniru je rezultiralo sa 32 učesnika turnira i još barem toliko onih koje ovog puta nismo mogli da ugostimo.
Čitav turnir je protekao u veoma pozitivnoj atmosferi, a gotovo je nemoguće prezentovati rečima koliko je dobra zabava ovaj ugođaj ogromnog ekrana koji prati fantastični zvuk, u sali ispunjenoj istinitim navijanjem publike! Upravo tokom turnira smo još jednom shvatili koliko je esports blizu pravom sportu, jer u ovim kvalitetnim FIFA mečevima koje smo gledali nema favorita na osnovu boje dresa ili nacije koju igrač(i) brane već samo ona istinska veština igrača i majstorije na terenu.
Turnir je protekao u svetlu mnogo dobrih igrača, ali ipak su ga obeležili igrači iz Novog Sada koji su se pojavili u Rakovici u nešto većem broju. Braća Robi i Kalu su se na turnir prijavili zajedno sa drugarom koji se takmičio pod imenom Ragnar Lothbrok, a nesrećni žreb je već u prvom kolu ukrstio Robija protiv Ragnara. Ragnar je izbacio jednog brata ali znate kako kažu “Dva brata stara, ubiše Ragnara”, tako da je Kalu u velikom finalu savladao Ragnara, osvetio poraz brata, i osvojio ovaj sjajni prvi bioskopski FIFA turnir.
Konačni raspored je izgledao OVAKO:

1. mesto: Kalu – DualShock PS4 kontroler + 8000dinara
2. mesto: Ragnar Lothbrok – Umbro fudbalska lopta + 4800dinara
3. mesto: djatta – Majica reprezentacije Srbije + FIFA18 PS4 + 3200 dinara
Pored samih igrača, veliki broj gledalaca je cirkulisao tokom mečeva i sudeći po njihovim iskustvima, gledanje turnira u video igrama na platnu donosi jednako zadovoljstva nezavisno od godina posmatrača pa smo videli i neke seniore kako poskakuju u sedištu kod napetih situacija. Neki mlađi takmičari su pustili i poneku suzu, a sa druge strane nama organizatorima je srce zaigralo od ovih iskrenih gejmerskih emocija!

Kako saznajemo, u budućnosti nas očekuje još ovakvih turnira.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: