Esports B92.net

Najavljen Valorant – Nova Riotova FPS igra

Tokom proslave svoje desetogodiošnjice, Riot je najavio First-person shooter igru, koja je nama do sada bila poznatija kao Project A. Iako su se sinoć pojavile informacije da će se igra zvanično zvati Valorant, tek danas je Riot to konačno i potvrdio.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Uz zvaničnu objavu, stigao je i prvi trejler, kao i informacija da će igra izaći na leto 2020. godine.

Valorant će biti free-to-play igra, koja po mnogima izgleda kao mešavina Counter Strike-a i Overwatcha. Igraće će funkcionisati slično kao i CS:GO, pošto će se igrati 5 na 5, sa dva sajta na mapama. Jedna ekipa će imati cilj da odbrani, dok će druga imati cilj da zauzme jedan od ta dva sajta.

Ipak, za razliku od Kantera, na startu igre postojaće 8 različitih heroja, koji će imati potpuno drugačije magije. Samim tim, možemo reći da ova igra ima i sličnosti sa Blizzardovom pucačinom.

Jedan od ključnih faktora ove igre će biti njen ”gunplay”, jer će borbe biti veoma brze i smrtonosne. Za razliku od nekih FPS naslova, ovde će biti dovoljno samo par metkova za frag, a skoro svaki hitac u glavu će biti sigurna eliminacija. Sposobnosti samih agenata(heroja) ne bi trebalo da budu ključni element igre, već nešto što treba da pripomogne igračima da naprave bolje pozicije za sebe isvoj tim, kako bi došli do lakših fragova.

Za razliku od Valve-a, Riot se potrdio da ispuni važnu želju svih svojih igrača, a to su 128-tick rate serveri, kao i garanciju da igrači neće imati veći ping od 35ms-a u svim većim gradovima.

Za razliku od nekih drugih naslova koje je najavio Riot, ovo je verovatno njihov najveći projekat još od samog LoL-a. Iako početni snimci deluju veoma zanimljivo, vidi se da je na igri potrebno još rada, kako bi ona bila kompletna. Doduše, Riot se i dalje nada da će ovo biti baš ta igra, koja bi uskoro mogla da postane najpopularniji FPS na svetu i tako preskoči CS:GO, koji baš ovih dana beleži svoje najbolje dana od samog izlaska igre.

strana 1 od 3 idi na stranu