Esports B92.net

Mixer obustavlja sa radom – Moguć povratak Ninje i Shrouda na Twitch

Iako su prošle godine izrazili veliku želju da sruše Twitch sa trona, Mixer se nakon četiri godine rada zvanično ugasio.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Firma koju drži Microsfot je prošle godine uložila ogroman novac kako bi doveli najveće svetske strimere sa ciljem da publika pređe na njihovu platformu. Iako Shroud i Ninja jesu doveli veliki broj gledalaca, to nisu oni brojevi kojima se Mixer nadao, te možemo reći da je Twtich zvanično odneo pobedu.

Ovo je takođe važan podatak za streaming industrija, kojoj je ovo dokazalo da velika ulaganja nisu dovoljna kako bi odveli gledaoce sa Twitcha na koji su se ljudi već uveliko navikli.

Iako se Mixer zvanično gasi, udružiće snage sa Facebook Gamingon, te će svi njihovi partneri imati priliku da nastave saradnju na Fejsbukovoj platformi. Sve ugovorne obaveze su isplaćenje, a odluka je ostavljena na samim strimerima.

Shroud i Ninja su već izjavili da će razmisliti ovih dana i da će ubrzo obavestiti fanove gde će tačno nastaviti da rade. Svi očekuju da će se obojica vratiti na Twitch.

strana 1 od 3 idi na stranu