Esports B92.net

Lik iz Valoranta, jedne od najpopularnijih igara na svetu, umalo bio Srbin!

Ukoliko ste imali priliku da odigrate partiju Valoranta, znate da je Riot svim svojim likovima dao zemlju porekla, izuzev Omena. Kao što je očekivano, likovi uglavnom dolaze iz zemalja iz kojih stiže najveći broj igrača, ali će vas možda iznenaditi informacija da je Riot u jednom trenutku razmatrao da Sovu predstavi kao Srbina.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Sova je agent koji koristi luk i strelu kako bi došao do prednosti u rundama i koji sa velike daljine može da otkrije lokacije svojih neprijatelja, kao i da im nanese štetu električnim strelama. Jedan je od najpopularnijih agenata u igri i stiže iz Rusije. Ipak, dizajner iz Riot-a, sa kim smo imali zadovoljno da porazgovaramo, otkrio nam je jednu malu ”tajnu’‘.

Iako nigde zvanično nije rečeno, jedan od prethodnih dizajnera na igri je imao želju da Sova bude Srbin, zbog Nikole Tesle. Sve njegove magije povezane su sa elektricitetom i to bila fantastična kombinacija. Riot bi na taj način istovremeno dao priznanje našem velikom naučniku.

U jednom trenutku je isto pravljen crtani film vezan za tu priču, ali to nažalost isto nije zaživelo.Koliko bi zapravo bilo ”kul” kada bi jedan lik iz popularne video igre dolazio baš iz Srbije?

Ceo Intervju sa Stefanom ”Riot R4kiya” Jevremovićem možete pročitati – OVDE!

strana 1 od 4 idi na stranu