Intervju sa Bojanom ”BokiTodor” Todorovićem, predstavnikom Srbije na Svetskom IeSF šampionatu

Prethodnog vikenda smo imali zadovoljstvo da ugostimo najbolje srpske PES igrače na finalnom kvalifikacionom turniru za Svetski IeSF šampionat, gde je kao pobednik izašao Bojan ”BokiTodor” Todorović, koji će po prvi put imati priliku da predstavlja našu zemlju na jednom internacionalnom turniru!

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 19.08.2021.

18:27

Intervju sa Bojanom ”BokiTodor” Todorovićem, predstavnikom Srbije na Svetskom IeSF šampionatu

Na ovogodišnjim kvalifikacijama Bojan je uspeo da napravi nekoliko iznenađenja savladavši neke od najboljih igrača što Srbija može da ponudi. Preko prvih kvalifikacija na kojima je zauzeo treće mesto, uspeo je da se plasira na završni turnir, gde ga je u prvom kolu čekao Nottambulo. Taj duel je dobio bez previše problema, a onda je usledio pravi spektakl sa Krletom. Nakon što je Boki izgubio prvi meč, delovalo je kao da bi Krle mogao da prođe dalje, ali je podigao svoju igru na viši nivo i neverovatnim golovima je obezbedio dve pobede i plasman u finale, gde ga je čekao možda i glavni favorit, Đorđe ”Djole95” Milićević.

Kada smo pomislili da prethodni meč nije mogao biti zanimljiviji, Djole i BokiTodor su podigli nivo igre na neki novi nivo. Bilo je neizvesno do samog kraja, ali je Boki sjajnom akcijom u poslednjim sekundama produžetaka došao do gola koji će ga učiniti pobednikom ovih kvalifikacija.

Kao šampion Srbije dobiće priliku da predstavlja našu zemlju na regionalnom turniru, preko kojeg će pokušati da obezbedi plasman u Izrael, gde će se odigrati završnica Svetskog Šampionata. Mi smo povodom ovog uspeha kontaktirali Bokija kako bi mogli da proćaskamo o predstojećem turniru, a on nam je sa zadovoljstvom odgovorio.

Pozdrav Bojane! Za početak, reci nam nešto o sebi i čime se baviš?

Zovem se Bojan Todorović. Imam 34 godine i živim u Beogradu. Preduzetnik sam već 13 godina i imam svoju maloprodaju mešovite robe na opštini Čukarica.

Kada si počeo da igraš PES i sa kojim klubom najviše voliš da igraš? Da li igraš još nešto pored toga?

PES sam počeo da igram dok se još nije ni zvao PES, već J – League i postojali su samo japanski klubovi. Klub koji sam tada najviše birao je bila Nagoja, jer je naš Piksi tada igrao sve sa crvenom kosicom. To znači da ovu igru igram preko 20 godina, ali sam sa vremena na vreme pravio pauze. Sada najviše volim da igram sa Bajernom, jer imaju vrlo kvalitetne izmene na svakoj poziciji, što je veoma važno kada su igrači umorni ili kada su u lošoj formi.

Od drugih video igara volim da odigram po neku dobru avanturu, al baš retko.

Da li pratiš i pravi fudbal?

Kako ne, pratim fudbal svakodnevno i najviše volim da gledam Premijer Ligu.

Da li PES igraš profesionalno ili je za tebe ovo samo hobi?

Ne igram profesionalno, što znači da je za sada samo hobi. To svakako ne znači da ne bih voleo da igram profesionalno, čak štaviše, veoma se nadam tome.

Kakva su ti bila očekivanja od ovih kvalifikacija, da li si verovao da možeš da budeš šampion?

Iskreno, verovao sam da mogu doći do samog kraja kvalifikacija, ali kad znaš kakva te imena tamo čekaju, ne možeš biti siguran 100% da ćeš biti šampion. Mislim da Srbija sada možda ima i najveći broj kvalitetnih igrača u Evropi, a možda i u Svetu, gde svako svakog može da pobedi. Zbog toga je nemoguće prognozirati.

Protiv Krleta si izgubio prvu, a onda si ga razbio u naredna dva meča. Šta se promenilo da rezultat bude toliko drugačiji?

Krle je pre svega sjajan igrač i ja sam nakon toga prvog meča morao da promenim taktiku, zbog čega sam krenuo u malo veći presing. Takođe me je poslužila sreća kada je u pitanju forma igrača. Odigrao sam strpljivo i skoncentrisano kao da je prva partija, što je urodilo plodom, pa sam na kraju uspeo da preokrenem stvari u svoju korist i da izađem kao pobednik.

Djole je postigao gol za izjednačenje u poslednjim sekundama. Nakon toga je i poveo. Mnogi bi u tom trenutku digli ruke, a ti ne samo da si se vratio, već si i uzvratio golom u poslednjoj sekundi. Kako si to uspeo i kakav je osećaj bio?

Baš sam se iznervirao kada sam primio gol za 1:1 i to me je malo poljuljalo, ali na sreću mene to uglavnom ne drži duže od 10-15 sekundi. Nakon toga je ubrzo usledio i drugi gol za njega, gde sam iskreno već video da idemo u treći meč. Onda se završio prvi produžetak i znao sam da nemam šta da izgubim, zbog čega sam krenuo u napad sa čak 8 igrača. Uz malo sreće i kamere na kojoj igram, uspeo sam da preokrenem meč u svoju korist. U tom trenutku, osećaj je bio neverovatan, a pobediti igrača kao što je Djole je veliki uspeh. Mislim da su me i komšije lepo čule!

Da li se nekada ranije imao prilike da putuješ u inostranstvo na neki drugi pes turnir?

Jedino gde sam putovao na turnire van zemlje je BiH, a trebao sam da idem u Kinu u martu 2020. godine na WESG turnir kao regionalni prvak, ali je on tada otkazan zbog cele ove situacije sa kovidom.



Da li si nekada ranije predstavljao našu zemlju?

Zvanično ne, ali kao što rekoh, aktuelni sam regionalni prvak na WESG takmičenju i trebao sam da predstavljam Srbiju i ceo region, a evo ni dan danas ne znam zašto se na kraju taj turnir nije održao.

Da li možda znaš neke igrače koji se takođe takmiče na ovom turniru i sa kojima ćeš se susreti na regionalnom turniru?

Poznajem lično momke iz Crne Gore (Arti), BiH (Raul), Makedonije (Garevski), Hrvatske (Spora), a za većinu ostalih igrača sam čuo iz ovog našeg PES sveta.

Da li si imao prilike ranije da igraš protiv njih?

Sastao sam se par puta na turnirima sa njima i mislim da imam pozitivan skor, ali mogu da kažem da se radi o vrlo nezgodnim protivnicima.

Kakva su ti očekivanja od novog PES-a i da li ti se dopada to što će biti F2p?

Iskreno mislim da će novi PES možda biti i najrealniji do sada. Dugo su radili na njemu i “valjda” su uspeli sve to lepo da srede. F2p je super stvar, jer svako može da bira koji će mod da igra i da za njega plati. Neće biti potrebno kupovati kompletnu igricu.

I za sam kraj. Da li misliš da može da se živi od esporta u Srbiji?

Iskreno ne znam da li može da se živi od esporta, jer ne znam nikog sem Kepe i Rokse da je imao profesionalni ugovor. Za njih dvojicu verujem da su bili zadovoljni ugovorima i nadam se da će u budućnosti krenuti više da se ulaže u esport.

Boki, želimo ti puno sreće na predstojećim turnirima!

Hvala! Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: