Dota Underlrods – Upoznavanje sa igrom

Svi sada već znamo da je u trendu izbacivati nove AutoChess igre. Valve je Open Beta verziju svoje otvorio za sve korisnike 20. juna, pa nakon što smo isprobali igru, odlučili smo da podelimo sa vama neka početna uputstva kako bi lakše shvatili igru. Gotova verzija igre bi trebala da bude spremna u avustu 2019. godine.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 24.06.2019.

17:40

Dota Underlrods – Upoznavanje sa igrom

Izvor: RUR Esports

Kada otvorite igru, na početnom ekranu sačekaće vas veliko PLAY dugme. Na tom dugmetu možete pronaći tri opcije: Multiplayer, Solo/Bot, Tutorial. Tutorial verzija je stigla sa Open Betom. Svaki mod je potpuno jasan po svom imenu. Za svakoga ko nije isprobao postojeći Mod u Doti 2, savetujemo da isproba tutorijal, ili nek jednostavno pročita naš tekst.

Meč počinjete sa 7 drugih igrača/botova i svaki meč počinjete sa 100 životnih poena.

Kada startujete meč, odmah će vam se pojaviti opcija da izaberete jednu od pet figurica(heroja). Svih 5 početnih figurica pripada Tier 1 listi heroja, koji koštaju 1 zlatnik. Meč započinjete sa jednim zaltnikom. Trenutno postoji 5 Tierova heroja. Tier 1 heroji su najslabiji, što očigledno čini Tier 5 heroje najjačim. Takođe, kao što je vrednost početnih heroja 1 zlatnik, sa svakim tierom raste za po još jedan zlatnik. Imaćete dvadesetak sekundi da izaberete startnu figuru i da je postaivete na tablu, koja je identična šahovskoj, stoga je i dobilo ime AutoChess.
U prvoj rundi vaš heroj će se boriti protiv dva kripa, koji će vam dati mogućnost da izabere jedan od 3 itema. Kako odmiče partija, itemi će postojati sve jači (svaki heroj može da nosi isključivo po jedan item). Nakon toga kreće runda 2 u kojoj vam se ponovo otvara opcija da kupite figurice. Ovog puta dobićete 2 golda, pa je na vama kako ćete da ih potrošite. Prve 3 runde, kao i svaka peta od 10. runde, biće protiv različitih kripova, čiji je cilj da vam da daju iteme. Sve ostale runde biće proitv drugih igrača.
Osim figurica na polju, postoji i klupa za rezerve, na koju možete postaviti maksimum 8 figurica. Samim tim, jako je bitno da napravite dobar plan, da se ne bi desilo da ostanete bez mesta, a dešavaće se. Svakog heroja, koji mislite da je višak, uvek možete na brzinu prodati i to po istoj ceni.

Kako se levelujete, tako ćete moći da stavljate više figurica na vašu tablu. Maksimalan nivo je 10, što znači da možete da postavite 10 figurica. Skoro svaki heroj poseduje 2 od moguće 23 Alijanse, osim par izuzetaka koji poseduju 3. Postavljanjem više figurca sa istom Alijansom na tablu, dobijaćete dodatna poboljšanja, koja su ključna za vašu pobedu. Ukoliko je heroj veći Tier, ne mora da znači da je istovremeno i bolja opcija. Kupovinem 3 identične figurice, ista će se poboljšati na drugi nivo, što će je učiniti duplo jačom. Tier 1 figura sa dve zvezide(drugi nivo) je bolja od svake Tier 2 figurica sa jednom zvezdicom. Takođe, ukoliko vam je određena figurica potrebna da bi aktivirali bonus alijanse, neretko se isplati ubaciti je umesto neke jače. Sa 3 level 2 figurice, ista će automatski dobiti i treću zvezdicu, što je najveći nivo koji jedna figurica može da dobije.

Kvalitetno upravljanje novcem je jedna od glavnih stavki ove igre. Neračunajući početne 3 runde, svaka sledeća će vam doneti sigurnih 5 zlatnika. Ukoliko ste savladali pobednika dobićete +1! Ukoliko vežete nekoliko pobeda/poraza dobijaćete dodatne bonuse. Takođe, veoma je bitno da naučite kako radi Interest, tzv. kamata. Ukoliko imate između 10-19 zlatnika, dobijaćete jedan dodatni. Ukoliko imate 20-29, dobijaćete 2 dodatna, a ako imate preko 50, dobijaćete 5, što je maksimalni dobitak. Samim tim, želja vam je da držite novac preko cifre od 50, što duže možete, zbog većeg bonusa.

U šopu pored opcije da kupite 5 heroja nalaze se još dve dodatne opcije. Jedna je da rerolujete(zamenite) tih 5 heroja i da dobijete 5 potpuno novih. Ova opcija košta vas 2 zlatnika i nije preporučljiva da se koristi na početku partije. Druga opcija daje vam 4 experience poena po ceni od 5 zlatnika. Ovo je veoma važna opcija, pošto vam expereince daje nivoe, koji vam povećavaju maksimalan broj figurica. Što ste veći nivo, više expereince-a vam je potrebno.

Kako rade životni poeni? Vaše poene možete gubiti isključivo kada se borite sa drugim igračima. Ko izgubi borbu, gubi broj jednak vrednosti zvezdica preživelih protivničkih figurica. Ko dođe do 0 – isapada!

Sa leve strane nalazi se 8 takmičara poređanih po broju životnih poena. Na vrhu se nalazi igrač sa najviše. Klikom na ime jednog od igrača, igra će vas premestiti na protivnčki tablu, gde možete videti kako izgledaju njegove figurice i da utvrdite taktike, kako ćete se boriti protiv njih. Sa desne strane nalaze se 3 opcije. Na prvoj možete da vidite sve aktivne Alijanse, kao i njihovu progresiju. Ispod toga možete pronaći tab, na kojem možete da vidite koji heroj nanosi najveću štetu, koji heroj je primio najveću štetu itd. Poslednja opcija je vaš kovčeg, gde možete videti sve vaše iteme.

U ovom tekstu smo prošli sve osnovne funkcije igre, pa se nadamo da će vam sada biti lakše da shvatite kako funkcioniše ova igra. Srećno u Areni, pa se možda uskoro budemo i videli na prvom Underlords turniru u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: