Da li znate ko su najmlađi profesionalci i koliko zarađuju?

Za razliku od tradicionalnog sporta u esportu još uvek nismo otkrili u kojim godinama igrači ostvare svoj vrhunac, niti kada su spremni za penziju. Ipak, neretko se pojave klinci ne startiji od 15,16 godina, koji imaju već tada talenta da se takmiče sa onim najboljim. Pravi primer je bio Pakistanac Sumail, koji je 2015. godine sa ekipom Evil Geniuses osvojio najprestižnije Dota 2 takmičenje, The International. On je tada imao samo 16 godine i već tada je bio na vrhuncu svoje igre, osvojivši preko $1 milion dolara od pomenutog turnira. Iako je on i dalje veoma mlad, sa svojih 20 godina, više ipak ne spada u tu kategoriju najmlađih zvezda. Sada su se pojavili neki novi klinci, rođeni u novom milenijumu!

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Sreda, 26.06.2019.

18:58

Da li znate ko su najmlađi profesionalci i koliko zarađuju?

Izvor: RUR Esports

Trenutno jedan od najboljih Dota 2 igrača na profesionalnoj sceni je Poljak Mihal ”Nisha” Jankovski. Prošle godine sa nepunih osamnaest godina, Nisha je potpisao za Team Secret, jednu od najpoznatijih organziacija u Dota 2 sceni. Njegovim dolaskom, Secret je počeo da dominira u tekućoj sezoni, zbog čega su trenutno broj 1. favorit za osvajanje ovogodišnjeg Internationala, čiji će nagradni fond biti sigurno bar za $10 miliona veći nego 2015. godine, kada je Sumail slavio. Za samo godinu dana Nisha je osvojio 6 treofja i zaradio preko $300,000, a ne sumnjamo da će posle avgusta njegova zarada preći milionsku crtu.
Kada je Dota 2 u pitanju, kako da ne spomenemo jednog od najboljih igrača jugosiočne Azije, Abeda Jusopa. Iako i dalje ima samo 18 godina, momak sa Filipna se takmiči već 2 godine na samom vrhu. Iako njegova ekipa nije uspela da osvoji nijedan veliki turnir ove godine, oni su konstatno bili na vrhu. Plasman na International su obezbedili i ne sumnjamo da će tamo dati sve od sebe da se nađu na samom vrhu. Do sada u svojoj karijeri zaradio je preko $265,000.
Profesionalnca CS:GO scena deluje kao scena koja je do sada pružila najviše šansi mladim igračima, zato smo ih izdvojili još nekoliko. Ipak, pre nego što izvučemo naša dva favorita, moraćemo da spomenemo dvojicu, bez kojoih ovaj tekst ne bi mogao da prođe. Litvanac Rokas ”Espiranto” Milauskas je jedan od glavnih razloga zašto je naša ekipa CR4ZY trenutno na ovako visokom mestu svetske rang liste. Ovaj sedamnaestogodišnji momak pojavio se na sceni krajem 2017. godine, kada je zaigrao sa našim Nexom, sa kim i dan danas zajedno igra. Do sada osvojio je skoro $60,000, što uopšte nije loša suma za njegove godine.
Drugi momak se tek pojavio na sceni. Početkom meseca Oven ”oBo” Šlater potpisao je za Complexity Gaming, a tek danas je napunio 16 godina. Do sada učestvovao je na samo jednom većem LAN turniru i to pre tačno dve nedelje. Na istom je već pokazao da nema straha da se takmiči sa najboljim, pa je već u tako kratkom periodu uspeo da osvojio preko $20,000.
Ipak, kada pričamo o CS:GO-u i mladim igračima, postoje dvojica, koja spadaju u posebnu kategoriju. Prvi je Finac Jere ”sergej” Salo. On je na proleće 2018. godine potpisao za ENCE i od tada je finska ekipa poslala jedna od najboljih na svetu. U jednom mladom sastavu, zajedno sa iskusnim Alluom, Ence je 0 uspeo da dostigne mesto broj 3. na svetskoj rang listi. Za taj period mladi Sergej uspeo je da osovjio preko $150,000. Nije loše za jednog sedamnaestogodišnjaka.
Poslednji igrač kojeg ćemo spomenuti u ovom tekstu biće budući najbolji igrač sveta, Metju ”Zywoo” Herbo, koji je par dana pre svog osamnaestog rođendana potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u oktobru prošle godine. Tada je delovalo suludo da jedna organizacija popuz Vitality-a, zajedno sa najvećim francuskim zvezvdama pruži šansu jednom dečku, koji je do sada svoje mečeve igrao samo preko neta. Ipak, ovaj skromni momak je za manje od godinu dana dokazao svoj kvalitet, pa nije čudo što ga mnogi stavljaju uz S1mple-a kao jednog od najboljih igrača današnjice. Za manje od godinu dana podigao je 6 trofeja, gde je najveći uzeo pre samo nedelju dana. Beleži nerealne rejtinge u svojim partijama i zasluženo već sada drži i dve MVP nagrade. Ovaj momak do sada osvojio je $130,000, a ne sumnjamo da će ta cifra samo rasti u budućnosti. Znamo da smo izostavili još nekoliko sjajnih mladih talenata, ali po nama ovo su favoriti. Svi imaju potencijala da se dugo zadrže na samom vrhu, a vi nam u komentarima dodajte vaše favorite za koje mislite da zaslužuju da budu ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: