Da li će Valorant ikada stići na konzole i mobilne telefone?

Najnovija igra na koja dolazi od strane kreatora League of Legends-a privlači mnogo pažnje iako se tek nalazi u fazi zatvorenog beta testiranja. Mnogi za Valorant traže ključ više na Twitchu kako bi dobili pristup, dok Riot razmišlja o proširenju na ostale platforme.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Petak, 24.04.2020.

14:23

Da li će Valorant ikada stići na konzole i mobilne telefone?

Ova pucačina sa elementima CS:GO i Overwatch igara je trenutno zvanično najavljena isključivo za PC platformu, ali Riot Games izgleda da ima planove za proširenje i na ostale platforme.

Prema rečima producenta Džoija Ziglera, Riot razmatra opciju da Valorant donese i igračima na konzolama i mobilnim uređajima, ali je još uvek rano govoriti o pravoj potvrdi, pošto se ipak radi o dosta ranoj verziji igre za prvobitnu PC platformu.

Ipak, dok neke igre mogu da funkcionišu ovako, Valorant je igrao koja nas najviše podseća na CS:GO, gde je sama preciznost i tačnost od vrhunskog značaja, te mi iskreno smatramo da to ne bi bila najbolja opcija. Takođe, kada su ovakve igre u pitanju, stojim iza toga da Cross-play ne bi smeo da postoji, čak ako dođe do toga da igra dobije svoju konzolnu verziju.

U svakom slučaju, najava igre Valorant za druge platforme ne bi došla kao iznenađenje, pošto Riot verovatno želi da ugrabi deo kolača sa tržišta konzola, ali i da dublje zakorači na polje mobilnog gejminga, koje je u procesu ogromne ekspanzije.
Valorant bi sa verovatno sa lakoćom radio na modernim telefonima, pošto sistemska zahtevnost za PC nije uopšte zastrašujuća, u šta se možete uveriti putem ovog linka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: