Esports B92.net

Fortnite World Cup prestigao i The International - 30M$ nagradni fond!

Novi rekord u istoriji esporta.

milan janković klan rur
Podeli

Izvor: RUR Esports

Uz manje, sezonske, turnire koje je Epic Games organizovao u prethodnih 8 meseci za sve Fortnite: Battle Royale igrače, sada je došao red i na pravu stvar pred kraj prve kompetitivne godine – Fortnite World Cup.

Ovaj internacionalni turnir nosi rekordni nagradni fond od neverovatnih 30 miliona američkih dolara, dok je prethodni rekord držao Dota 2 The International 8 sa oko 25 miliona dolara u nagradama.

Kvalifikacije za ovaj World Cup će se održavati online putem od 13. aprila do 16. juna i svaki igrač ima pravo da se oproba i obezbedi sebi mesto na ovom prestižnom turniru.

World Cup je podeljen u dva dela, Solo i Duos, gde će se igrači takmičiti od 26-28. jula za deo ogromnog nagradnog fonda. Ono što je najbolje od svega, je to da će svaki učesnik finala dobiti 50,000 dolara, a pobednik solo turnira dobija 3,000,000 dolara, što nije uopšte mala suma za jednu osobu.

Osim Battle Royale takmičenja, Epic će organizovati i nešto drugačije vrste izazova i mečeva na kojima će igrači moći da se takmiče i osvoje vredne nagrade.

Uz sve ovo, Epic je objavio da je obezbedio dodatnih 100 miliona dolara za organizaciju daljih Fortnite takmičenja u raznim regijama sveta.

Ostalo

Vraća se legendarni WCG, Dota 2 je prva najavljena igra

Starije generacije među našim čitaocima se sasvim sigurno sećaju legendarnog takmičenja World Cyber Games (WCG), nešto što je u prvoj deceniji 21. veka predstavljalo praktično vrhunac tadašnjih esport takmičenja (iako ova kovanica još nije korišćena), i mesto gde je svaki kompetitivni gejmer nekada želo da se nađe.

Ostalo ponedeljak 25.02. 16:49 Komentara: 4

5 stvari koje Apex Legends radi bolje od Fortnite-a

Battle Royale manija ne posustaje i već godinama se smenjuju naslovi koji dominiraju ovom scenom, dok ostali sakupljaju mrvice. Ko će iz borbe izaći kao pobednik je teško reći jer uvek dolaze novi aduti koji donose nešto novo i bolje u odnosu na ostale konkurente.

Ostalo četvrtak 21.02. 16:04 Komentara: 12

Zvezda predstavila nove dresove

Umbro je prvi sportski brend koji će sponzorisati gejming u Srbiji, dok će nove dresove nositi igrači esports timova kluba Crvena zvezda – League of Legends, Fifa, Hearthstone i Fortnite.

Ostalo petak 1.02. 16:41 Komentara: 11
strana 1 od 3 idi na stranu