Esports B92.net

Posle 10 godina, prestaje aktivni rad na Heroes of Newerth(HoN)

Ukoliko ste krajem prošle decenije aktivno pratili “rat moba”, verovatno se sećate da tada glavni konkurentni LoL-u nisu bili Dota 2 ili HotS, već Heroes of Newerth(HoN).

Nikola Savić RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Obe igre su ušle u beta faze oko aprila/maja 2009. godine, sa razlikom da je HoN zakasnio nekih mesec dana, ali mu to ipak nije bio problem da privuče preko tri miliona ljudi da se registruju za vreme bete. Ono što je ipak bila, pokazaće se kasnije, ključna greška na putu za uspeh ove igre, je to što se u početku prodavala po ceni od 30 dolara, dok je LoL kao glavni konkurent od starta bila f2p igra.

To su veoma brzo shvatili i u timu iza igre, pa su samo nakon godinu dana prodaje, u 2011. godini i oni prešli na f2p model, ali tada je LoL već uveliko postao planetarni hit i za ozbiljni uspeh igre je bilo kasno. No, ipak, igra je nastavila da ima svoju omanju, ali veoma posvećenu bazu fanova, koja je volela da igra HoN, i ova igra nikada nije prestala da ima aktivni developerski tim iza sebe.

Posao rada na igri je 2015. godine, umesto tvoraca S2 Games, preuzeo Frostburn Studios, koji je i dalje nastavio da aktivno podržava igru sa novim sadržajem i redovnim balansiranjem, ali čini nam se da je ovog februara tome došao kraj.

Naime, najnoviji blog post na forumu igre, donosi brojne detaljle vezane za patch 4.7.3 i novi sadržaj, ali ono što je tu naglašeno – ovo će biti poslednji veliki patch za igru i nakon njega (izlazi 26. februara), nove zakrpe će se izbacivati samo ukoliko je potrebno da se popravljaju neki bagovi ili neke baš bitne balans izmene.

Ovo de facto značni prestanak aktivnog rada na igri, iako će sama igra i dalje ostati aktivna, odnosno neće biti gašenja servera i igrači će barem još neko vreme moći da uživaju u njoj. Ipak, ukoliko vam udara nostalgija za HoN-om, savetujemo da se sada izigrate, jer nema nikakvih naznaka kada bi serveri mogli da budu ugašeni.

Ostalo

Vraća se legendarni WCG, Dota 2 je prva najavljena igra

Starije generacije među našim čitaocima se sasvim sigurno sećaju legendarnog takmičenja World Cyber Games (WCG), nešto što je u prvoj deceniji 21. veka predstavljalo praktično vrhunac tadašnjih esport takmičenja (iako ova kovanica još nije korišćena), i mesto gde je svaki kompetitivni gejmer nekada želo da se nađe.

Ostalo ponedeljak 25.02. 16:49 Komentara: 4

5 stvari koje Apex Legends radi bolje od Fortnite-a

Battle Royale manija ne posustaje i već godinama se smenjuju naslovi koji dominiraju ovom scenom, dok ostali sakupljaju mrvice. Ko će iz borbe izaći kao pobednik je teško reći jer uvek dolaze novi aduti koji donose nešto novo i bolje u odnosu na ostale konkurente.

Ostalo četvrtak 21.02. 16:04 Komentara: 12

Zvezda predstavila nove dresove

Umbro je prvi sportski brend koji će sponzorisati gejming u Srbiji, dok će nove dresove nositi igrači esports timova kluba Crvena zvezda – League of Legends, Fifa, Hearthstone i Fortnite.

Ostalo petak 1.02. 16:41 Komentara: 11
strana 1 od 3 idi na stranu