Esports B92.net

Kriminalci koriste Fortnite: Battle Royale za pranje novca

Zbog svoje popularnosti Fortnite: Battle Royale se našao u različitim formama u društvu zbog čega poprima ogromnu pažnju, i pozitivnu i negativnu. Tako imamo situaciju u kojoj je Fortnite tužen zbog plesova i navodne povrede autorskih prava, a sada je otkriveno i da se ovaj naslov koristi za pranje novca od strane kriminalaca.

Milan Janković RUR
Podeli

The Independent je sproveo ozbiljnu istragu u kojoj je otkrio da kriminalci pomoću ukradenih kreditinih kartica kupuju valutu u igri, svima poznatu kao V-Bucks, a potom ih preprodaju sa popustom na crnom tržištu, za šta dobijaju novac koji nije ukraden, takoreći “čist”.

Naravno, Fortnite nije prva igra u kojoj je prisutna ovakva vrsta prevare, ali zbog svoje popularnosti veliki broj sajberkriminalaca se upustio u pranje novca putem Fortnite-a čime je načinjena i znatno veća šteta.

Epic Games ne poseduje nikakav sistem za odbranu od ovakve vrste prevare i ne proverava dublje odakle ili na koji način dolazi V-Bucks, iako direktno poklanjanje ne postoji. Na ovaj način kriminalci mogu da peru novac kroz igru bez velikog rizika da će biti primećeni, a kamoli uhvaćeni.

Kako navodi Independent, Epic Games još uvek nije pružio izjavu povodom ovog otkrića, ali se nadamo da će uskoro reagovati i uvesti neke početne mere

Izvor: RUR

Ostalo

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Kada danas pomislimo na esport i takmičenja u video-igrama, mahom pomislimo na naslove kao što su CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch… Ipak, tržište je prepuno takmičarskih igara koje imaju veliku igračku publiku, ali i veoma posvećene hardkor igrače, koji svoje veštine dovode do neverovatnih granica.

Ostalo ponedeljak 14.01. 16:38 Komentara: 1
strana 1 od 3 idi na stranu