Esports B92.net

Najigranije igre na Steamu u 2018. godini

Pored liste igara koje se ostvarile najveću zaradu u 2018. godini, Steam nam je prikazao i listu igara koje su imale najviše igrača u jednom trenutku.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Kao i u prethodnom tekstu, igre su podeljene u četiri grupe. Ukoliko vas zanima trenutni broj aktivnih igrača, to možete pogledati klikom na ovaj link, a sada ćemo pogledati koji naslovi su imali najveći broj korisnika u istom trenutku.

Verujem da bi mnoge fanove zanimali neki veći brojevi, kada su u pitanju najigranije igre, ali ovoga puta u prvu kategoriju spadaju igre koje su u jednom trenutku imale više od 100,000 korisnika. Neki naslovi sa ove liste su zabeležili mnogo veće brojke od 100 hiljada igrača, pa pored očekivanih igara kao što su Dota 2, PUBG, CS:GO, na ovoj listi nalaze se i Rainbow Six Siege, Path of Exile, GTA V, Realm Royale, Warfrafe, Monster Hunter World i legendarna Valveova igra Team Fortress 2.

Na drugoj listi nalaze se naslovi koji su imali više od 50,000 igrača u jednom trenutku. Interesantno je da je Sports Interactive oborio tu cifru sa svoja dva naslova: FM18 i FM19. Ovde se nalazee još i Rocket League, Kingod Come Deliverance, Garrys Mod, pa čak i Artifact, koji je nakon svog izslaska masovno gubio igrače, da bi sada ta brojka iznosila oko 5 hiljada.

U igrama preko 25,000 aktivnih igrača nalaze se i neki noviji naslovi, pa čak i igre starije od 15 godine. Tako da tu možemo naći Fallout 4, Witcher III, a pored njih stoji i Counter Strike, koji je izašao davne 2000. godine.

Neki naslovi na ovim listama su definitvno i podbacili, pa se verovatno nalaze sa manjim brojem igrača nego što su početno očekivali. Ukoliko želite da pogledate kompletnu listu, možete to uraditi klikom na ovaj link.

Na koju igru ste vi u 2018. godini potrošili najviše vremena i koja igra vas je najviše razočarala u prethodnoj godini?

Izvor: RUR

Ostalo

Kriminalci koriste Fortnite: Battle Royale za pranje novca

Zbog svoje popularnosti Fortnite: Battle Royale se našao u različitim formama u društvu zbog čega poprima ogromnu pažnju, i pozitivnu i negativnu. Tako imamo situaciju u kojoj je Fortnite tužen zbog plesova i navodne povrede autorskih prava, a sada je otkriveno i da se ovaj naslov koristi za pranje novca od strane kriminalaca.

Ostalo četvrtak 17.01. 16:53 Komentara: 0

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Kada danas pomislimo na esport i takmičenja u video-igrama, mahom pomislimo na naslove kao što su CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch… Ipak, tržište je prepuno takmičarskih igara koje imaju veliku igračku publiku, ali i veoma posvećene hardkor igrače, koji svoje veštine dovode do neverovatnih granica.

Ostalo ponedeljak 14.01. 16:38 Komentara: 1

Hearthstone: Stiže veliki set nerfova, ranije nego što smo očekivali!

Kako je već skoro dve ekspanzije Hearthstone meta poprilično ustajala, a sve zbog moći nekih starijih špilova koji već praktično godinu dana dominiraju metom, čini nam se da je vreme došlo za neke ozbiljne balans promene, ali ih nismo očekivali ovako rano, sveg par nedelja nakon ekspanzije, što je, što se nas tiče, svakako za pohvalu.

Ostalo četvrtak 20.12. 14:37 Komentara: 10
strana 1 od 2 idi na stranu