Esports B92.net

Epic Games u prošloj godini zabeležio profit od 3 milijarde dolara

Godina za nama je bila izuzetno uspešna za kompaniju Epic Games, kojoj je glavni donosilac profita bio baš Fortnite: Battle Royale.

Milan Janković RUR
Podeli

U 2018. godini se ova igra proširila i na mobilne platforme, Android i iOS, a izašla je i za Nintendo Switch, što je zajedno sa velikim događajima u samoj igri i promenom sezona dovelo do toga da ova Epic zabeleži profit od čak 3 milijarde dolara.

Ova velika suma novca je dostignuta kroz kupovinu skinova i kozmetike od strane igrača, ali i kroz dodatne investicije od strane drugih kompanija. Na osnovu ove zarade znamo da Fortnite očekuje izuzetno svetla budućnost sa dosta događaja za pamćenje, a očekujemo i mnoga partnerstva sa velikim kompanijama, kao što je Dizni.

Izvor: RUR

Ostalo

Kriminalci koriste Fortnite: Battle Royale za pranje novca

Zbog svoje popularnosti Fortnite: Battle Royale se našao u različitim formama u društvu zbog čega poprima ogromnu pažnju, i pozitivnu i negativnu. Tako imamo situaciju u kojoj je Fortnite tužen zbog plesova i navodne povrede autorskih prava, a sada je otkriveno i da se ovaj naslov koristi za pranje novca od strane kriminalaca.

Ostalo četvrtak 17.01. 16:53 Komentara: 0

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Kada danas pomislimo na esport i takmičenja u video-igrama, mahom pomislimo na naslove kao što su CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch… Ipak, tržište je prepuno takmičarskih igara koje imaju veliku igračku publiku, ali i veoma posvećene hardkor igrače, koji svoje veštine dovode do neverovatnih granica.

Ostalo ponedeljak 14.01. 16:38 Komentara: 1

Hearthstone: Stiže veliki set nerfova, ranije nego što smo očekivali!

Kako je već skoro dve ekspanzije Hearthstone meta poprilično ustajala, a sve zbog moći nekih starijih špilova koji već praktično godinu dana dominiraju metom, čini nam se da je vreme došlo za neke ozbiljne balans promene, ali ih nismo očekivali ovako rano, sveg par nedelja nakon ekspanzije, što je, što se nas tiče, svakako za pohvalu.

Ostalo četvrtak 20.12. 14:37 Komentara: 10
strana 1 od 2 idi na stranu