Esports B92.net

Legendarni Majkl Džordan investira u esports organzaciju

Da popularni sportisti, a posebno velikani NBA lige, vole da investiraju u esport odavno nije neka novina, ali uvek nas prijatno iznenadi kada vidimo da se ovako velika imena vezuju za esport.

Nikola Savić RUR
Podeli

Nedavno je Kris Boš postao “stariji brat” Gen.G igrača, a već odavno su u esport investirali takvi velikani košarke kao što su Pol Džordž koji ima sopstveni tim, dok je Šakil O’Nil još pre dve i po godine bio među prvima koji su uložili ozbiljan novac u esport,kao i Rik Foks sa timom Echo Fox. Naravno, tu su i brojni NBA timovi koji su osnovali svoja esport odeljenja kao celina.

Sada nam u esport dolazi i onaj najveći, legenda ovog sporta i čovek koji je obeležio košarku 90-ih godina, čuveni broj 23 u Bulsima, Majkl Džordan. Džordan postaje jedan od vlasnika Team Liquida, i to preko njihove majke firme Axiomatic, u koju je Džordan, zajedno sa grupom drugih investitora, nedavno uložio 26 miliona dolara.

Džordan je tako postao poslovni partner sa jednom drugom NBA legendom, koji je 2016. otkupio Team Liquid – Medžik Džonsonom.

Izvor: RUR

Ostalo

FIFA19 - Liga šampiona je stigla

Najveći dodatak u ovogodišnjoj verziji FIFA19 video igre je licenca za Ligu Šampiona. Ovo će biti jasno i onima koji nisu znali za veliki transfer ove licence sa PES na FIFA, jer je prosto nemoguće izbeći bombardovanje ovim podatkom čim prvi put uključite igru.

Ostalo ponedeljak 15.10. 14:37 Komentara: 20

Real Madrid predstavio eSports arenu

Legendarni “kraljevski” klub je ovih dana predstavio plan za obnovu i redizajn čuvenog stadiona Santijago Bernabeu, koji bi bo planu trebao “kraljevima” da donese dodatnih 150 miliona evra zarade godišnje. Radovi na redizajnu bi trebalo da krenu početkom naredne godine i prema procenama, koštaće nekih 525 miliona evra.

Ostalo petak 28.09. 13:54 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu