Esports B92.net

Nemačka priznala simulacije trka u rang ostalih motosportova

Poslednjih godina sve više zemalja zvanično priznaje esportove i stavlja ih u rang istih prava i obaveza kao i ostali sportovi, zakonaskim regulativama što omogućuje ovoj relativno mladoj takmičarskoj oblasti da se bolje i kvalitetnije organizuje i ostvari kroz zvanične kanale.

Nikola Savić RUR
Podeli

Ipak, sada prvi put imamo i primer da se jedan specifičan žanr igara, simulacije trka, svrstava u podgrupu sportova. Naime, Nemački Automoto Savez, koji je telo pri vladi Nemačke, je izdalo pres saopštenje u kojima se obaveštava javnost da će od sada profesionalci koji se bave trkačim igrama moći da se registruju i imaju iste benificije i obaveze kao i “regularni” trkači.

Simulacije trka se već koriste u mnogim oblastima kao odlično sredstvo za treniranje i pripremu za prave vožnje, tako da ovo dolazi kao prirodna odluka, a u svetu već vidimo da recimo Formula 1 dobija svoj zvanični esprot pandan u kome učestvuju mnoge ekipe i iz fizičke Fomule 1.

Koja je vaša omiljena trkačka igra?

Izvor: RUR

Ostalo

FIFA19 - Liga šampiona je stigla

Najveći dodatak u ovogodišnjoj verziji FIFA19 video igre je licenca za Ligu Šampiona. Ovo će biti jasno i onima koji nisu znali za veliki transfer ove licence sa PES na FIFA, jer je prosto nemoguće izbeći bombardovanje ovim podatkom čim prvi put uključite igru.

Ostalo ponedeljak 15.10. 14:37 Komentara: 20

Real Madrid predstavio eSports arenu

Legendarni “kraljevski” klub je ovih dana predstavio plan za obnovu i redizajn čuvenog stadiona Santijago Bernabeu, koji bi bo planu trebao “kraljevima” da donese dodatnih 150 miliona evra zarade godišnje. Radovi na redizajnu bi trebalo da krenu početkom naredne godine i prema procenama, koštaće nekih 525 miliona evra.

Ostalo petak 28.09. 13:54 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu