Navijači u Švajcarskoj poručili “ne esportu”

Ovog vikenda se u prvoj fudbalskoj ligi Švajcarske desio jedan pomalo komičan incident sa navijačima, koji je ipak doveo do toga da se utakmica prekine na neko vreme, jer je opasno ugrozio igrače na terenu.

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Ponedeljak, 24.09.2018.

19:47

Navijači u Švajcarskoj poručili “ne esportu”

Naime, meč su igrali Jang Bojsi i Bazel, i navijači domaćih Jang Bojsa imali su šta da poruče po pitanju planova tima da ulaže novac u otvaranje esport odeljka ekipe.

Oni su negde oko 15. minuta krenuli da gađaju teren – kontrolerima za PlayStation konzolu, na kojima su pisale poruke poput “Fuck esports”, i time su jasno poručili vlasnicima kluba da žele da se novac ulaze u fudbalski sastav, a ne u esport diviziju. Sve ovo je pratila i koreografija sa velikim znakom za pauzu, kao i razni natpisi gde se govori pogrdno o esportu.

U ovoj akciji su zajedno učestovali tvrdokorni navijači obe ekipe, jer i Bazel i Jang Bojsi planiraju da otvaraju svoja esport odeljenja. Nakon prekida kako bi se uklonili kontroleri i teniske loptice kojima je teren gađan, utakmica je nastavljena i završena ubedljivom pobedom Bojsa sa 7-1.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: