Twitch banovan u Kini

Izgleda da su kineske vlasti poslednjih mesec dana u ozbiljnoj kampanji da regulišu tržište video-igara onako kako njima odgovara.

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Subota, 22.09.2018.

12:32

Twitch banovan u Kini

Period septembra i avgusta u Kini je obeležen uvođenjem znatno strožije kontrole igara koje smeju i ne smeju da se pojave u Kini, uvođenjem mera zabrane mlađoj deci da se igraju igara više od sat vremena, banovanjem raznih naslova koji su smatrani “nepodobnim”…

Najnoviji ovakav potez kineske vlade jeste potpuno iznenadno i neočekivano gašenje Twitch platforme na kineskom internetu. Od danas su u Kini nedostupni i Twitch sajt i Twitch aplikacija za pametne telefone.

Zvanično objašnjenje za ovaj potez još uvek ne postoji, niti je data neka zvanična izjava kineskih vlasti ili pak samog Twitcha, koji je samo potvrdio da je do zabrane došlo.

Neki analitičari da je jedan od razloga nagli rast popularnosti Twitcha u Kini tokom proteklog meseca, kada je postao treća najpopularnija besplatna aplikacija za Android, a što je pre svega rezultat obimnog praćenja esport takmičenja na azijskim igrama u Džakarti, što je polje na kome su zakazali popularni kineski striming portali, Huya i Douyu, pa je moguće da kineska vlada “ubija” konkurenciju domaćim firama.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: