Esports B92.net

Twitch banovan u Kini

Izgleda da su kineske vlasti poslednjih mesec dana u ozbiljnoj kampanji da regulišu tržište video-igara onako kako njima odgovara.

Nikola Savić RUR
Podeli

Period septembra i avgusta u Kini je obeležen uvođenjem znatno strožije kontrole igara koje smeju i ne smeju da se pojave u Kini, uvođenjem mera zabrane mlađoj deci da se igraju igara više od sat vremena, banovanjem raznih naslova koji su smatrani “nepodobnim”…

Najnoviji ovakav potez kineske vlade jeste potpuno iznenadno i neočekivano gašenje Twitch platforme na kineskom internetu. Od danas su u Kini nedostupni i Twitch sajt i Twitch aplikacija za pametne telefone.

Zvanično objašnjenje za ovaj potez još uvek ne postoji, niti je data neka zvanična izjava kineskih vlasti ili pak samog Twitcha, koji je samo potvrdio da je do zabrane došlo.

Neki analitičari da je jedan od razloga nagli rast popularnosti Twitcha u Kini tokom proteklog meseca, kada je postao treća najpopularnija besplatna aplikacija za Android, a što je pre svega rezultat obimnog praćenja esport takmičenja na azijskim igrama u Džakarti, što je polje na kome su zakazali popularni kineski striming portali, Huya i Douyu, pa je moguće da kineska vlada “ubija” konkurenciju domaćim firama.

Izvor: RUR

Ostalo

Real Madrid predstavio eSports arenu

Legendarni “kraljevski” klub je ovih dana predstavio plan za obnovu i redizajn čuvenog stadiona Santijago Bernabeu, koji bi bo planu trebao “kraljevima” da donese dodatnih 150 miliona evra zarade godišnje. Radovi na redizajnu bi trebalo da krenu početkom naredne godine i prema procenama, koštaće nekih 525 miliona evra.

Ostalo petak 28.09. 13:54 Komentara: 2

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0

Artifact nam je ovih dana predstavio još nekoliko novih karata

Na PAX West-u smo imali priliku da po prvi put da vidimo kako izgledaju neki deckovi u novoj igri. Tokom tih par dana, igrači su mogli da isprobaju jedan od četiri decka, koji su unapred bili napravljeni. Na oficijalnoj Artifact tviter stranici, Valve se ovih dana pobrinuo, da skoro svaki dan vidimo bar jednu novu kartu.

Ostalo utorak 18.09. 17:14 Komentara: 4
strana 1 od 3 idi na stranu