Esports B92.net

Call of Duty World League će imati 6 miliona dolara nagradnog fonda

Call of Duty: Black Ops 4 stiže za dvadesetak dana, ali je Activision već predstavio ambiciozne esport planove za profesionalnu scenu.

Nikola Savić RUR
Podeli

Za nadolazeću sezonu 2019. planiran je nagradni fond za Call of Duty World League (CWL) je solidnih 6 miliona dolar, što je skok od skoro 2 miliona dolara u odnosnu na ovogodišnjih 4,2 miliona, koliko je bio fond za CoD: WW2.

Ujedno, po prvi put u istoriji će doći do promene formata, umesto tradicionalnih 4v4 mečeva, odnosno sastava od četiri igrača, novi format timova za sledeću sezonu biće timovi od pet igrača, pa se može reći da je ovo proširenje i jedan od razloga za povećanje nagradnog fonda.

Nova sezona počinje na CWL Las Vegas početkom decembra gde će se timovi boriti za mesto u novom formatu, a obeležiće je i brojne izmene u formatu, počev od toga da će sada cela sezona biti “jedan” događaj od 12 nedelja, umesto dosadašnje dve polu-sezone.

Za više informacija, posetite zvaničnu esport stranicu na Call of Duty sajtu.

Izvor: RUR

Ostalo

Real Madrid predstavio eSports arenu

Legendarni “kraljevski” klub je ovih dana predstavio plan za obnovu i redizajn čuvenog stadiona Santijago Bernabeu, koji bi bo planu trebao “kraljevima” da donese dodatnih 150 miliona evra zarade godišnje. Radovi na redizajnu bi trebalo da krenu početkom naredne godine i prema procenama, koštaće nekih 525 miliona evra.

Ostalo petak 28.09. 13:54 Komentara: 2

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0

Artifact nam je ovih dana predstavio još nekoliko novih karata

Na PAX West-u smo imali priliku da po prvi put da vidimo kako izgledaju neki deckovi u novoj igri. Tokom tih par dana, igrači su mogli da isprobaju jedan od četiri decka, koji su unapred bili napravljeni. Na oficijalnoj Artifact tviter stranici, Valve se ovih dana pobrinuo, da skoro svaki dan vidimo bar jednu novu kartu.

Ostalo utorak 18.09. 17:14 Komentara: 4
strana 1 od 3 idi na stranu