Esports B92.net

Vitality ima podršku Nacionalnog instituta sporta Francuske

Francuske vlasti su još odavno pokazale da žele da ozbiljno uđu sa podrškom za razvoj i napredak esporta u ovoj zemlji, a nedavni koraci to pokazuju i na praktičnim primerima.

nikola savić klan rur
Podeli

Naime, francuska esport organizacija Team Vitality potpisala je pionirski dogovor sa francuskim Nacionalnim insistutom za sport, koji se bavi podrškom francuskim olimpijcima.

Ovo je prvi korak koji ima za cilj da se sardanja dalje proširi i na ostale esport organizacije u zemlji, a Vitality pokazuje da je uvek spreman na prve korake, pošto je nedavno potpisao ugovor i sa fudbalskim savezom Francuske, sa kojim sarađuju na pravljenju “eFoot” tima, koji će braniti boje franucske na FIFA 18 turnirima.

O svemu ovome se oglasila i sama ministarka sporta Francuske, dvostruka olimpijska prvakinja Lauresa Flesel, koja je rekla da je cilj ovog ugovora pomoć u razvoju esportista u zemlji.

Ujedno, naglašeno je da se u pozadini uveliko radi na pravnim koracima koji će regulisati stanje u zemlji po ovim pitanjima i pomoći dalju organizacijsku i pravnu stabilizaciju esporta, ali i da se radi analiza tržišta koja će dati realno stanje esporta i njegov uticaj na ekonomiju.

Da se podsetimo, upravo Olimpijada u Parzu 2024. godine se cilja kao jedna od potencijalnih godina kada bi esport mogao da dospe kao zvanična disciplina na Igrama.

Ostalo

Budućnost je stigla – gejming laptopovi nikada primamljiviji

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Ostalo ponedeljak 30.04. 15:14 Komentara: 0

I Juta Džez ulazi u esport

I dok po Evropi, kada je tradicionalni sport u pitanju, u svet esporta ulaze uglavnom fudbalski velikani, u SAD je to više slučaj sa košarkaškim NBA franšizama.

Ostalo ponedeljak 30.04. 07:58 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu