Esports B92.net

Hi-rez već uveliko priprema Realm Royale za esport

Studio Hi-Rez ne časi časa u jurnjavi za hvatanje prave prilike za njihovu popularnu Battle Royale igru Realm Royale, zasnovanu na Paladinsima.

nikola savić klan rur
Podeli

Već je podignut uživo sajt esports.realmroyale.com, koji će predstavljati glavnu bazu za sve esport događaje oko ove igre, a najavljen je i Realm Royale Invitational, koji počinje večeras, i koji okuplja mnoge poznate strimere i igrače koji igraju ovaj BR naslov, koji će se dva puta nedeljno boriti za nagradni fond od 10 000 dolara, igrajući u duetima dok strimuju svoje mečeve.

Pored ovog zvaničnog Invitationala, i poznati “drama” jutjuber Keemstar, koji organizuje i popularne Fortnite tunire, sutra takođe pravi i svoj Realm Royale turnir, koji je prikupio i mnogo velika imena, pa otuda i znatno veći nagradni fond, od 100 000 dolara.

Iako su BR igre veoma popularne, do sada nisu uspele da se adekvatno pozicioniraju na terenu esporta, pre svega zato što nemaju još jasno definisana takmičenja, ali ni konceptualno se ne mogu pratiti kao što to mogu “tradicionalni” esportovi. Zato se i pristupa ovim takmičenjima sa principom da sami igrači strimuju akciju.

Videćemo da li će ova “agresivna” kampanja Hi-reza. da Realm Royale izgura kao esport, imati pozitivnih efekata na razvoj i rast igre.

Ostalo

Budućnost je stigla – gejming laptopovi nikada primamljiviji

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Ostalo ponedeljak 30.04. 15:14 Komentara: 0

I Juta Džez ulazi u esport

I dok po Evropi, kada je tradicionalni sport u pitanju, u svet esporta ulaze uglavnom fudbalski velikani, u SAD je to više slučaj sa košarkaškim NBA franšizama.

Ostalo ponedeljak 30.04. 07:58 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu