Esports B92.net

Odigran prvi FIFA18 turnir na platnu

Kako saznajemo od kolega iz RUR Esports, FIFA18 turnir u Cine Grand bioskopu se pretvorio u pravi mali okršaj igrača iz čitave Srbije i šire, a Novosađani su najbolje prošli!

SyS RUR
Podeli

Ovog vikenda je održan sjajni FIFA18 turnir u bioskopu Cine Grand u Capitol Parku Rakovica. Prvi turnir na Balkanu ovog tipa je dobio daleko veću pažnju od početno očekivane i od “turnira u kraju” postao neočekivani balkanski internacionalni turnir, privukavši učesnike i iz Makedonije ali i Bosne i Hercegovine. Ogromno interestovanje koje je pokazano za učešće na turniru je rezultiralo sa 32 učesnika turnira i još barem toliko onih koje ovog puta nismo mogli da ugostimo.

Čitav turnir je protekao u veoma pozitivnoj atmosferi, a gotovo je nemoguće prezentovati rečima koliko je dobra zabava ovaj ugođaj ogromnog ekrana koji prati fantastični zvuk, u sali ispunjenoj istinitim navijanjem publike! Upravo tokom turnira smo još jednom shvatili koliko je esports blizu pravom sportu, jer u ovim kvalitetnim FIFA mečevima koje smo gledali nema favorita na osnovu boje dresa ili nacije koju igrač(i) brane već samo ona istinska veština igrača i majstorije na terenu.

Turnir je protekao u svetlu mnogo dobrih igrača, ali ipak su ga obeležili igrači iz Novog Sada koji su se pojavili u Rakovici u nešto većem broju. Braća Robi i Kalu su se na turnir prijavili zajedno sa drugarom koji se takmičio pod imenom Ragnar Lothbrok, a nesrećni žreb je već u prvom kolu ukrstio Robija protiv Ragnara. Ragnar je izbacio jednog brata ali znate kako kažu “Dva brata stara, ubiše Ragnara”, tako da je Kalu u velikom finalu savladao Ragnara, osvetio poraz brata, i osvojio ovaj sjajni prvi bioskopski FIFA turnir.

Konačni raspored je izgledao OVAKO:

1. mesto: Kalu – DualShock PS4 kontroler + 8000dinara
2. mesto: Ragnar Lothbrok – Umbro fudbalska lopta + 4800dinara
3. mesto: djatta – Majica reprezentacije Srbije + FIFA18 PS4 + 3200 dinara

Pored samih igrača, veliki broj gledalaca je cirkulisao tokom mečeva i sudeći po njihovim iskustvima, gledanje turnira u video igrama na platnu donosi jednako zadovoljstva nezavisno od godina posmatrača pa smo videli i neke seniore kako poskakuju u sedištu kod napetih situacija. Neki mlađi takmičari su pustili i poneku suzu, a sa druge strane nama organizatorima je srce zaigralo od ovih iskrenih gejmerskih emocija!

Kako saznajemo, u budućnosti nas očekuje još ovakvih turnira.

Izvor: RUR

Ostalo

Budućnost je stigla – gejming laptopovi nikada primamljiviji

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Ostalo ponedeljak 30.04. 15:14 Komentara: 0

I Juta Džez ulazi u esport

I dok po Evropi, kada je tradicionalni sport u pitanju, u svet esporta ulaze uglavnom fudbalski velikani, u SAD je to više slučaj sa košarkaškim NBA franšizama.

Ostalo ponedeljak 30.04. 07:58 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu