Esports B92.net

IeSF ove godine veći nego ikad

Najveće svetsko reprezentativno esports prvenstvo ove godine dočekuje nešto manji broj država ali sa više reprezentativnih timova. Skoro 700 esportista putuje na Tajvan.

SyS KlanRUR
Podeli

Ovogodišnje a 10. u nizu esports svetsko prvenstvo u organizaciji IeSF će biti veće nego ikad. Prijavni period je završen, i ukupno 670 takmičara iz 42 države će se takmičiti za titulu najbolje reprezentacije u tri naslova: CS:GO, League of Legends i Tekken7. Očekujemo nastupe 41 LoL reprezentacije, 40 CS:GO reprezentacija i nastupe pojedinaca u Tekken 7 iz ukupno 37 država.

Već 31. avgusta ćemo znati tačan spisak predstavnika svih država učesnica, kada će biti završen proces selekcije, kroz koji će naravno proći i takmičari iz Srbije a detaljnije o procesu kojim će se ove kvalifikacije obaviti ćemo pisati uskoro.

Ovogodišnji grad domaćin će biti grad Kaohsijung na Tajvanu, koji je oberučke prihvatio da ugosti esports takmičenje ovih razmera.

Izvor: RUR

Ostalo

Budućnost je stigla – gejming laptopovi nikada primamljiviji

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Ostalo ponedeljak 30.04. 15:14 Komentara: 0

I Juta Džez ulazi u esport

I dok po Evropi, kada je tradicionalni sport u pitanju, u svet esporta ulaze uglavnom fudbalski velikani, u SAD je to više slučaj sa košarkaškim NBA franšizama.

Ostalo ponedeljak 30.04. 07:58 Komentara: 1

Osam nedelja esport igrama da regulišu Loot kutije

Još jedan udarac se ovog petka desio industriji AAA video-igara, gde su Loot kutije nekoliko godina unazad standard, ali poslednjih meseci, odnosno od prošle jeseni i Battlefront 2 kontroverze, su postale i velika negativna stavka, do te mere da je postalo deo marketinga reklamirati igru sa “Nemamo loot kutije” akcentom.

Ostalo nedelja 22.04. 17:10 Komentara: 5
strana 1 od 17 idi na stranu