Esports B92.net

Kada vam se kontroler otkači u borbi za milion dolara

Ovog vikenda se u Sijetlu održalo svetsko prvenstvo u pucačini Halo.

nikola savić klan rur
Podeli

IZVOR: Klan RUR

Iako se ovaj majkrosoftov hit nikada nije probio u Evropi, u Severnoj Americi važi za jedan od popularnijih šutera i ima sasvim solidno razvijenu esport scenu, i brojne poznate esport organizacije imaju svoje Halo timove, kao što su OpTic Gaming, CLG, Evil Geniuses, Team EnVyUs i Splace.

Nagradni fond na ovom događaju je bio milion dolara, tako da su ulozi svakako bili veliki, i tim pre verujemo koliki je bio bes igrača Tajler “Spartan” Ganze, kada mu se u odlučujućim momentima desio neverovatan peh i njegov verni Xbox kontroler ga je izdao.

Igrao se sedmi meč u bo7 seriji Reciprocity vs Envy, i Ganza i njegov tim su imali neverovatnu seriju, te se činelo da će odneti pobedu u ovom neverovatno napetom i iscrpljujućem meču, ipak desio se peh koji možete videti ispod, što je rezultiralo pauzom koja je protivnicima dala predaha i prostora da se konsoliduju, i na kraju pobede za prolazak u veliko finale.

Ostalo

Budućnost je stigla – gejming laptopovi nikada primamljiviji

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Ostalo ponedeljak 30.04. 15:14 Komentara: 0

I Juta Džez ulazi u esport

I dok po Evropi, kada je tradicionalni sport u pitanju, u svet esporta ulaze uglavnom fudbalski velikani, u SAD je to više slučaj sa košarkaškim NBA franšizama.

Ostalo ponedeljak 30.04. 07:58 Komentara: 1

Osam nedelja esport igrama da regulišu Loot kutije

Još jedan udarac se ovog petka desio industriji AAA video-igara, gde su Loot kutije nekoliko godina unazad standard, ali poslednjih meseci, odnosno od prošle jeseni i Battlefront 2 kontroverze, su postale i velika negativna stavka, do te mere da je postalo deo marketinga reklamirati igru sa “Nemamo loot kutije” akcentom.

Ostalo nedelja 22.04. 17:10 Komentara: 5
strana 1 od 2 idi na stranu