Esports B92.net

Fnatic angažovao bivšeg direktora Formula 1 tima MercedesAMG

Da u biznis svetu granice između sporta i esporta se svakim danom sužavaju nije nikakva tajna i svedoci smo poslednje dve godine da se ove dve grane svakog dana prepliću i prožimaju jedna drugu, pre svega ulaganjem brojnih sportskih timova i ličnosti u esport.

nikola savić klan rur
Podeli

Shodno tome i iskustvo ljudi sa obe strane značajno pomaže prilikom razvoja brendova i novih strategija, a jedan od najvećih esport brendova, tim Fnatic, to najbolje razume i stalno preuzima pionirske podhuvate u izgradnji ove renomirane esport organizacije.

Tako su sada angažovali Nika Fraja (Nick Fry) za poziciju direktora komercijalne strategije. Nik je svoju karijeru počeo davne 1977. godine kada je krenuo da radi u kompaniji Ford.

Fraj je ponajviše poznat kao čovek sa preko 11 godina iskustva u svetu Formule jedan, gde je radio u raznim timovima i na raznim pozicijama, od kojih se svakako izdvaja mesto izvršnog direktora tima Mercedes AMG, ali i njegov rad u Hondi kada je Dženson Baton davne 2006. osvojio svoju prvu Gran Pri titulu, na velikoj nagradi Mađarske.

Fraj će zajedno sa svojom konsultantskom firmom Stonehaven Partners pomoći Fnaticu da nastavi da širi i razvija svoj brend, kako u samom esportu, tako i van njegovih granica. Fnatic je već ranije krenuo da se širi praktično na sve strane, saradnjama poput one sa muzičkom platformom Deezer, osnivanjem rijaliti emisije GAMERZ Esports i udruživanjem snaga sa proizvođaćem mobilnih telefona OnePlus.

Izvor: Klan RUR

Ostalo

Budućnost je stigla – gejming laptopovi nikada primamljiviji

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Ostalo ponedeljak 30.04. 15:14 Komentara: 0

I Juta Džez ulazi u esport

I dok po Evropi, kada je tradicionalni sport u pitanju, u svet esporta ulaze uglavnom fudbalski velikani, u SAD je to više slučaj sa košarkaškim NBA franšizama.

Ostalo ponedeljak 30.04. 07:58 Komentara: 1

Osam nedelja esport igrama da regulišu Loot kutije

Još jedan udarac se ovog petka desio industriji AAA video-igara, gde su Loot kutije nekoliko godina unazad standard, ali poslednjih meseci, odnosno od prošle jeseni i Battlefront 2 kontroverze, su postale i velika negativna stavka, do te mere da je postalo deo marketinga reklamirati igru sa “Nemamo loot kutije” akcentom.

Ostalo nedelja 22.04. 17:10 Komentara: 5
strana 1 od 17 idi na stranu