Rivalcade prodao 3 licence od po milion dolara za EBL

Da li je franšiziranje budućnost esporta?

Izvor: nikola saviæ klan rur

Ponedeljak, 22.01.2018.

11:26

Rivalcade prodao 3 licence od po milion dolara za EBL

Esport turnirska platforma Rivalcade je potvrdila da je završila sa postupkom prodaje licenci za tri esport organizacije koje će se takmičiti u njihovoj Esports Battle League, takmičenju koje će uključivati više esport igara i učesnike koji će biti franšizirani.

Plan je da Esports Battle League (EBL) počne na leto ove godine, a Rivalcade idealno želi da proda još 3 do 5 licenci, kako bi takmičenje doguralo do 8 franšiza.

Prve tri licence su prodate ekipama Elevate, Circa eSports i Simplicity, o kome smo pisali prošle nedelje. Ideja je da, po uzoru na Overwatch League, svaki tim ima svoj bazični grad, tako će Elevate biti u Denveru, Circa u Majamiju, dok će Simplicity biti stacioniran u Las Vegasu.

Još uvek se ne zna koje će igre biti uključene u ovoj ligi, ali se zna da Rivalcade trenutno pregovara oko kupovine turnirskih licenci za igre StarCraft II, Hearthstone, Smite, Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League, Marvel vs. Capcom: Infinite, Injustice 2, FIFA 18 i Paladins, a iz Blizzarda i Hi-Rez je potvrđeno da je sa njima oko ovoga stupljeno u kontakt.

Izvršni direktor tima Elevate je ovom prilikom rekao: “Franšizirane lige vidim kao budućnost esporta, kako se bude razvijao i sazrevao. Drago nam je da smo izabrali Denver za našu bazu i nastojaćemo da razvijamo lokalnu bazu fanova i rastemo zajedno sa uspehom EBL”.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: