Međunarodni olimpijski komitet ponovo o esportu i olimpijadi

MOK svakako obraća pažnju na esportove.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Ponedeljak, 30.10.2017.

16:59

Međunarodni olimpijski komitet ponovo o esportu i olimpijadi

Toni Estogne, potpredsednik organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, sredinom avgusta ove godine je izazvao pravu buru u svetu sporta i esporta izjavom da će se esportovi možda naći na Olimpijadi u Parizu pomenute 2024.

Tokom vikenda, esport je ponovo bio jedna od glavnih tema u MOK-u. U subotu je održan samit MOK-a, gde je između ostalog održan i sastanak sa ključnim ljudima iz raznih federacija, nacionalnih organizacija koje su deo MOK-a, ali i pojedinačnih sportista.

Iako nije rečeno ništa konkretno, na Samitu je ustanovljeno da je primećen rast i velika popularnost esportova kao takmičarske discipline, pogotovo u mladim naraštajima i da komitet to svakako ima na umu i pomno prati situaciju.

Ipak, video-igre čeka dug put do dolaska na Olimpijadu, počev od toga da budu zvanično priznate kao olimpijske discipline, a jedna od potencijalnih poteškoća na tom putu jeste nasilje koje je sastavni deo mnogih video-igara, mada već sada na Olimpijadama imamo mnoge borilačke sportove i streljaštvo, tako da tu ne vidimo preveliki problem ukoliko se pokaže volja.

Podsećamo, esportovi će biti deo Azijskih olimpijskih igara 2022. godine, što je svakako veliki korak za izjednačavanje esportova i sporta.

Esport je na državnom nivou zvanično priznat i izjednačen sa sportom u zemljama kao što su Južna Koreja, Francuska, Rusija, Norveška i druge.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: