Esports B92.net

T-Mobile postao sponzor esport velikana Cloud9 i TSM

Jedna od najvećih i najpoznatijih svetskih telekomunikacionih kompanija, nemački T-Mobile, od danas je sponzor jednih od najpoznatijih svetskih esport organizacija – Team SoloMid i Cloud9.

Nikola Savić klan rur
Podeli

T-Mobile je već više od decenije prisutan kao sponzor i partner mnogih svetskih tradicionalnih sportskih klubova, kao što su Bajner Minhen, Vest Bromvič Albion, Everton, Birmingem Siti, Seltik i Rendžersi, pa je za esport velika stvar kada jedan ovakav brend upliva u ovu industriju.

Osim fudbalskih klubova, T-Mobile je bio i zvanični telekomunikacioni partner fudbalskog svetskog prvenstva 2006. godine u Nemačkoj, i trenutno je generalni sponzor Bundeslige Austrije.

Finansijski i drugi detalji ugovora nisu otkriveni za javnost, ali ako imamo u vidu neke cifre koje su dolazile ranije prilikom ulaska “velikih” sponzora u esport, poput partnerstva Audija i Astralisa, verujemo da je ovo ugovor kojim će TSM i Cloud9 svakako biti zadovoljni.

Zanimljivo je da su ova partnerstva objavljena u istom danu, pa je vrlo moguće da je u ovom poslu glavnu ulogu imao Džek Etjen, osnivač Cloud9 i bivši menadžer tima SoloMid (TSM)

Izvor: Klan RUR

Ostalo

HARDWARE: Logitech G613 – profesionalna bežična tastatura

Poslednjih godina vidimo eksploziju mehaničkih tastatura na tržištu proizvoda namenjnih gejmingu i eSportu, prosto kao da više niko ni ne može da se igra na standardnoj, membranskoj, tastaturi. S druge strane Logitech promoviše svoju bežičnu Lightspeed tehnologiju koja omogućava iste performanse periferija kao i kroz kabl i tako smo dobili svojevrstan prvenac – mehaničku bežičnu tastaturu G613

Ostalo utorak 17.10. 15:58 Komentara: 3

Esports naišao na nove probleme u svom proboju na Olimpijadu

Najnovija disciplina koja nas sve opčinjava a mogla bi postati Olimpijska, esports, naišao je na novu prepreku u svom proboju na najelitnije globalno, sportsko takmičenje. Iako je lobiranje iza esports disciplina dovoljno jako, a kvaliteti ovih igrača prepoznati, predsednik IOC (međunarodni olimpijski komitet), Tomas Bah je izjavio da najveći problem sada predstavlja količina nasilja u nekim igrama.

Ostalo sreda 30.08. 15:09 Komentara: 9

MSI vs PGL Major vs TI7 – šta se najviše gledalo?

Sajt esportscharts objavio je statistike sa najvećih turnira LoLa, Dote i CS:GO. Na crtu su stali PGL Major Krakow, The International 2017 i Mid-Season Invitational. Neki kažu da ovo poređenje nije fer za LoL, jer je World Championship dosta veći i popularniji turnir, ali on će se održati tek septembra. Za sada je MSI uzet za poređenje, ali ni on nije ništa lošiji.

Ostalo sreda 16.08. 01:57 Komentara: 3
strana 1 od 15 idi na stranu