Esports B92.net

WarCraft 3 dobio PTR server

Nešto se krčka i Blizzardu kada je u pitanju WarCraft 3.

Nikola Savić klan rur
Podeli

U petak je na battle.net forumu osvanuo zvanični “plavi” post koji obaveštava sve zainteresovane igrače da je podignut test server za predstojeću WarCraft 3 zakrpu 1.28.

Server je podignut kako bi se testirao potpuno novi set mapa koji je planiran sa narednim apdejtom za igru i ideja tih mapa je da se pre svega konačno uvedu neke važne balans novine koje su dugo zanemarivane. U okviru tih mapa nalaze se i stare mape koje su rebalansirane, kao i neke potpuno nove mape, koje do sada nismo imali prilike da igramo u WarCraft 3.

U objavi je navedena i lista “želja” odnosno ciljeva koje žele da postignu sa mapama.

  • Balansiranje progresije težine kampova od ranog ka kasnom delu partije, kao i balansiranje kvaliteta predmeta koji se dobijaju po istom principu.
  • Veća raznovrsnost i generalna korisnost predmeta, kako permanentnih tako i potrošnih itema.
  • Stvaranje više “mesta od interesa” po mapama kako bi se razbila monotonija u partijama, odnosno kako bi partije bile dinamičnije i sa više odluka o kretanju vaših armija.
  • Određene grafičke izmene koje se tiču estetike, ali i pre svega jasnije vizuelne prezentacije terena (kako u igri, tako i na mini-mapi), kako bi igrači bolje i lakše videli i razaznali stvari po mapama.


PTR server je “lajv” od ovog vikenda, pa ukoliko ste se uželeli dobrog starog WarCraft 3, idite i testirajte ove nove mape i pomognite u njihovom balansiranju.

Takozvani “classic” team u Blizzardu je sve aktivniji poslednjih meseci i godina sa novim sadržajem, pa nas ne bi čudilo i da se glasine o remasterovanju WarCraft 3 uskoro obistine i pokažu istinitim.

Izvor: Klan RUR

Ostalo

HARDWARE: Logitech G613 – profesionalna bežična tastatura

Poslednjih godina vidimo eksploziju mehaničkih tastatura na tržištu proizvoda namenjnih gejmingu i eSportu, prosto kao da više niko ni ne može da se igra na standardnoj, membranskoj, tastaturi. S druge strane Logitech promoviše svoju bežičnu Lightspeed tehnologiju koja omogućava iste performanse periferija kao i kroz kabl i tako smo dobili svojevrstan prvenac – mehaničku bežičnu tastaturu G613

Ostalo utorak 17.10. 15:58 Komentara: 3

Esports naišao na nove probleme u svom proboju na Olimpijadu

Najnovija disciplina koja nas sve opčinjava a mogla bi postati Olimpijska, esports, naišao je na novu prepreku u svom proboju na najelitnije globalno, sportsko takmičenje. Iako je lobiranje iza esports disciplina dovoljno jako, a kvaliteti ovih igrača prepoznati, predsednik IOC (međunarodni olimpijski komitet), Tomas Bah je izjavio da najveći problem sada predstavlja količina nasilja u nekim igrama.

Ostalo sreda 30.08. 15:09 Komentara: 9

MSI vs PGL Major vs TI7 – šta se najviše gledalo?

Sajt esportscharts objavio je statistike sa najvećih turnira LoLa, Dote i CS:GO. Na crtu su stali PGL Major Krakow, The International 2017 i Mid-Season Invitational. Neki kažu da ovo poređenje nije fer za LoL, jer je World Championship dosta veći i popularniji turnir, ali on će se održati tek septembra. Za sada je MSI uzet za poređenje, ali ni on nije ništa lošiji.

Ostalo sreda 16.08. 01:57 Komentara: 3
strana 1 od 15 idi na stranu