Esports B92.net

Stiže StarCraft Remastered, promo turnir sa SC:BW velikanima

Večeras (ponedeljak) od 19h po našem vremenu nam stiže dugo očekivana remasterovana verzija legendarnog originalnog StarCrafta iz 1998. godine, pod imenom StarCraft: Remastered, koji obuhvata “osvežena” izdanja originalne igre i njene ekspanzije Brood War.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Blizzard je staru legendu obukao u novo HD ruho, sa rezolucijom u 4k, novim korisničkim interfejsom, HD muzikom i zvukovima, novim matchmaking i ladder sistemom, savremenim net kodom, obogaćenom kampanjom, i svim onim savremenim opcijama koje je doneo novi Battle.net, odnosno kako se sada zove Blizzard App.

Ono što je međutim ostalo potpuno nepromenjeno, jeste sam gejmplej i osećaj igranja. Blizzard je čvrsto rešio da ostane iza toga da se u gejmplej smislu ništa ne menja, da to bude ista ona igra koju smo upoznali i pre 20 godina, sa svim svojim manama i vrlinama, jer takvu su je fanovi i zavoleli.

Povodom lansiranja StarCraft Remastered, Blizzard večeras pravi i LAN zabavu/turnir sa najvećim svetskim legendama Brood Wara, doduše samo onih iz zapadnog sveta, jer smo legende Koreje već gledali na ogromnom promo događaju pre par nedelja,koji je uživo pratilo preko 350 000 ljudi.

Na ovom večerašnjem promo događaju, koji počinje od 21h po našem vremenu, svoje StarCraft Remastered umeće pokazaće legende Brood Wara kao što su Artosis, White-Ra, iNcontroL i drugi koje možete videti na slici na dnu vesti.

Osim samih revijalnih partija, ceo događaj će uključivati i razgovor o istoriji StarCrafta, razmene lepih sećanja ovih legendi i jednostavno sagledavanje toga šta je i koliko StarCraft značio za razvoj esporta kakvog danas poznajemo.

Turnir/žurka će trajati dva dana, odnosno u ponedeljak i utorak, i svaki dan počinje od 21h. Ceo događaj možete pratiti uživo na Twitch kanalu www.twitch.tv/day9tv, gde će vam domaćini biti najpoznatija esport braća Šon ‘Day[9]’ Plot i Nik ‘Tasteless’ Plot.

Da li ste spremni da ponovo zaigramo StarCraft, sada u nikada detaljnijoj rezoluciji?

Izvor: Klan RUR

Ostalo

HARDWARE: Logitech G613 – profesionalna bežična tastatura

Poslednjih godina vidimo eksploziju mehaničkih tastatura na tržištu proizvoda namenjnih gejmingu i eSportu, prosto kao da više niko ni ne može da se igra na standardnoj, membranskoj, tastaturi. S druge strane Logitech promoviše svoju bežičnu Lightspeed tehnologiju koja omogućava iste performanse periferija kao i kroz kabl i tako smo dobili svojevrstan prvenac – mehaničku bežičnu tastaturu G613

Ostalo utorak 17.10. 15:58 Komentara: 3

Esports naišao na nove probleme u svom proboju na Olimpijadu

Najnovija disciplina koja nas sve opčinjava a mogla bi postati Olimpijska, esports, naišao je na novu prepreku u svom proboju na najelitnije globalno, sportsko takmičenje. Iako je lobiranje iza esports disciplina dovoljno jako, a kvaliteti ovih igrača prepoznati, predsednik IOC (međunarodni olimpijski komitet), Tomas Bah je izjavio da najveći problem sada predstavlja količina nasilja u nekim igrama.

Ostalo sreda 30.08. 15:09 Komentara: 9

MSI vs PGL Major vs TI7 – šta se najviše gledalo?

Sajt esportscharts objavio je statistike sa najvećih turnira LoLa, Dote i CS:GO. Na crtu su stali PGL Major Krakow, The International 2017 i Mid-Season Invitational. Neki kažu da ovo poređenje nije fer za LoL, jer je World Championship dosta veći i popularniji turnir, ali on će se održati tek septembra. Za sada je MSI uzet za poređenje, ali ni on nije ništa lošiji.

Ostalo sreda 16.08. 01:57 Komentara: 3
strana 1 od 15 idi na stranu