Esports B92.net

Blizzard i Twitch potpisali dvogodišnji ugovor

Nakon kratkog izleta i prošlogodišnje saradnje između kompanija Facebook i Blizzard, izgleda da se, bar što se tiče strimovanja, Blizzard vraća proverenom partneru.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Saradnja sa Fejsbukom ostaje na nekom “kežual” nivou, ali će ozbiljni esport događaji ostati gde su i do sada bili – na Twitch platformi, sada sa punokrvnom podrškom samog Twitcha.

Ovo partnerstvo uključuje brojne zvanične esport šampionate u okviru Blizzrdovih igara, gde se Blizzard obavezuje da ih strimuje ekskluzivno na Twitchu, a Twitch garantuje maksimalnu tehničku podršku i neomateni kvalitet. Događaji navedeni u ovom dvogodišnjem ugovoru su:

  • Heroes of the Storm Global Championship (HGC)
  • StarCraft 2 World Championship Series (WCS Circuit)
  • Hearthstone Championship Tour (HCT)
  • Hearthstone Global Games (HGG)
  • World of Warcraft Arena Championship
  • Overwatch APEX League
  • Overwatch Premier Series


U znak ovog partnerstva, Twitch i Blizzard nagrađuju sve Twitch Prime pretplatnike sa nagradama u igrama Overwatch, Hearthstone i Heroes of the Storm.

Prva akcija kreće sutra sa OW loot box gde se garantuje Legendary predmet. Postoji besplatna Twitch Prime proba od 7 dana, pa ako je već niste iskoristili, možete je aktivirati u nekom trenutku kada na promociji budu bile neke od stvari koje želite za vašu omiljenu igru i tako ih besplatno dobijete kroz ovu promociju.

Potrebno je da povežete vaš Twitch nalog i Blizzard nalog u okviru Twitch podešavanja, kako bi besplatne stvari stigle do vaših igara.

Izvor: Klan RUR

Ostalo

HARDWARE: Logitech G613 – profesionalna bežična tastatura

Poslednjih godina vidimo eksploziju mehaničkih tastatura na tržištu proizvoda namenjnih gejmingu i eSportu, prosto kao da više niko ni ne može da se igra na standardnoj, membranskoj, tastaturi. S druge strane Logitech promoviše svoju bežičnu Lightspeed tehnologiju koja omogućava iste performanse periferija kao i kroz kabl i tako smo dobili svojevrstan prvenac – mehaničku bežičnu tastaturu G613

Ostalo utorak 17.10. 15:58 Komentara: 3

Esports naišao na nove probleme u svom proboju na Olimpijadu

Najnovija disciplina koja nas sve opčinjava a mogla bi postati Olimpijska, esports, naišao je na novu prepreku u svom proboju na najelitnije globalno, sportsko takmičenje. Iako je lobiranje iza esports disciplina dovoljno jako, a kvaliteti ovih igrača prepoznati, predsednik IOC (međunarodni olimpijski komitet), Tomas Bah je izjavio da najveći problem sada predstavlja količina nasilja u nekim igrama.

Ostalo sreda 30.08. 15:09 Komentara: 9

MSI vs PGL Major vs TI7 – šta se najviše gledalo?

Sajt esportscharts objavio je statistike sa najvećih turnira LoLa, Dote i CS:GO. Na crtu su stali PGL Major Krakow, The International 2017 i Mid-Season Invitational. Neki kažu da ovo poređenje nije fer za LoL, jer je World Championship dosta veći i popularniji turnir, ali on će se održati tek septembra. Za sada je MSI uzet za poređenje, ali ni on nije ništa lošiji.

Ostalo sreda 16.08. 01:57 Komentara: 3
strana 1 od 15 idi na stranu