Esports B92.net

Quake Champions turnir na QuakeConu za milion dolara!

Bethesda je najavila da će ovog avgusta organizovati prvo Quake Champions svetsko prvenstvo sa nagradnim fondom od čak milon dolara. Ovo smo imali prilike da vidimo na sinoćnoj E3 prezentaciji koju je održala Bethesda.

Sawovsky KlanRUR
Podeli

U promo klipu govore o vraćanju “originalnog esporta” , aludirajući na preko 20 godina dugu takmičarsku istoriju koju Quake serijal ima iza sebe.

U promo klipu vidimo tim od četvoro ljudi, što još jednom potvrđuje da će Sacrifice mod biti glavni fokus Bethesde kada je Quake esports u pitanju. Ne možemo, a da ne primetimo da cela najava ovog prvenstva pomalo liči na ono što Blizzard radi sa Overwatch League i jasno je da Bethesda cilja tu publiku.

Osim najave svetskog prvenstva, vidimo još i da nam stiže Wolfenstein u Quake. Naravno, ne cela igra, ali njen glavni protagonista će biti najnoviji šampion u Quake Champions, kao što možete videti i na slici iznad. Govorimo naravno o BJ Blazkowicz, bivšem džankiju koji je sada borac protiv zlih nacista i kojoj svoj neodoljivi uvrnuti šmek donosi u Quake arene.

Njegova glavna osobina je “dual-wielding” odnosno mogućnost da nosi dva komada oružja u isto vreme. BJ će dobiti svoj poseban promo video ove srede.

Na kraju, dobili smo i novo oružje, Tribolt, a najavljene su i 3 nove mape koje će uskoro stići u Quake Champons betu, i to su Blood Run, Corrupted Keep i Lockbox, koju možete videti u videu na dnu vesti.

Izvor: KlanRUR

Ostalo

HARDWARE: Logitech G613 – profesionalna bežična tastatura

Poslednjih godina vidimo eksploziju mehaničkih tastatura na tržištu proizvoda namenjnih gejmingu i eSportu, prosto kao da više niko ni ne može da se igra na standardnoj, membranskoj, tastaturi. S druge strane Logitech promoviše svoju bežičnu Lightspeed tehnologiju koja omogućava iste performanse periferija kao i kroz kabl i tako smo dobili svojevrstan prvenac – mehaničku bežičnu tastaturu G613

Ostalo utorak 17.10. 15:58 Komentara: 3

Esports naišao na nove probleme u svom proboju na Olimpijadu

Najnovija disciplina koja nas sve opčinjava a mogla bi postati Olimpijska, esports, naišao je na novu prepreku u svom proboju na najelitnije globalno, sportsko takmičenje. Iako je lobiranje iza esports disciplina dovoljno jako, a kvaliteti ovih igrača prepoznati, predsednik IOC (međunarodni olimpijski komitet), Tomas Bah je izjavio da najveći problem sada predstavlja količina nasilja u nekim igrama.

Ostalo sreda 30.08. 15:09 Komentara: 9

MSI vs PGL Major vs TI7 – šta se najviše gledalo?

Sajt esportscharts objavio je statistike sa najvećih turnira LoLa, Dote i CS:GO. Na crtu su stali PGL Major Krakow, The International 2017 i Mid-Season Invitational. Neki kažu da ovo poređenje nije fer za LoL, jer je World Championship dosta veći i popularniji turnir, ali on će se održati tek septembra. Za sada je MSI uzet za poređenje, ali ni on nije ništa lošiji.

Ostalo sreda 16.08. 01:57 Komentara: 3
strana 1 od 15 idi na stranu