”Zaigraću za jedno dve nedelje” – Ekskluzivni RUR intervju sa Milicom

Aljoša ”Milica” Kovandžić je najpoznatiji srpski League of Legends igrač, koji je početkom ove sezone potpisao za jednu od najboljih evropskih ekipa – Team Vitality.

Iako zbog problema sa vizom još uvek nije imao priliku da zabeleži svoj debi za francusku organizaciju, za dve nedelje bi trebalo da bude spreman, kada će i zvanično postati prvi igrač iz Srbije, koji zaigrao u LEC-u. Mi smo zato odlučili da postavimo Aljoši par pitanja, na koja je on sa zadovoljstvom odgovorio.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 11.02.2020.

18:35

”Zaigraću za jedno dve nedelje” – Ekskluzivni RUR intervju sa Milicom

Izvor: RUR Esports

Kada si počeo da igraš League of Legends?

Počeo sam da igram pri kraju 2. sezone i početkom 3. sezone.

Ti si već jednom radio intervju za RUR. To je bilo 2016. godine, pa me zanima šta se sve za tebe promenilo od tada?

Jesam, ali bilo je baš davno! Ne verujem da se mnogo toga promenilo, osim što sam se poboljšao kao igrač,a pritom sam dobio vredno iskustvo iz inostranstva.

Ti si sada potpisao za Vitality. Kakav je osećaj igrati za jednu od najboljih ekipa u Evropi?

Jesam, potpisao sam, ali nažalost, zbog vize propuštam prvih par nedelja, tako da još uvek ne znam kako je igrati za jednu od najboljih ekipa u Evropi.

Znamo da si imao problema sa vizom. Kada ćeš uspeti da rešiš taj problem, kako bi mogli da odgledamo tvoj debi?

U ovom trenutku, rekao bih da ču zaigrati za jedno 14 dana, ali uvek postoji šansa da se to oduži. Mnogo ljudi čeka nemačku vizu. Mislim da će se to poboljšati vremenom.



Ekipa nije najbolje startovala sezonu. Da li misliš da će tvoj povratak popraviti formu i šta očekuješ od nastavka sezone?

Mojim saigračima je dosta teže zato što su sa mnom vežbali sve do poslednjeg dana, kada je ubačen Saken da me menja. U zavisnosti kada krenem da igram, smatram da može da se popravi forma. Cilj je plej-of naravno, ali sa 0/6 startom je dosta teško ostvariti tako nešto.

Ovo za tebe nije prvi put da se takmičiš u inostranstvu, koja je razlika između lokalne esports scene i inostrane?

Nema neke velike razlike. Najbitnije stvari su to što se u inostranstvu više plaća. Svaki tim ima gejming kuću i sve ovo se shvata kao posao, dok je kod nas to više hobi.

Koliko je za tvoju karijeru značila prošla godina koju si proveo u Vodafone Giantsima, gde mogu reći da si odlično igrao.

Vreme koje sam proveo u ekipi Vodafone Giants mi je bilo ključno da uđem u LEC. Da sam bio pametniji i ranije otišao u inostranstvo i da nisam pokušavao da izgradim karijeru na našim prostorima, mislim da bih i ranije došao do LEC-a, ali nikad se ne zna.

Sada nastupaš u LEC-u. Da li misliš da jednog dana možeš da doguraš do Worldsa?

Želja mi je da dođem do Worldsa, ali nikad se ne zna, ipak je LoL timska igra, pa mi ostaje da se nadam da ću to uspeti u nekom periodu od 1-2 godine i da ostvarim.

Šta bi preopručio mladim igračima iz Srbije koji sanjaju da će jednog dana igrati u LEC-u?

Preporučio bih im da idu u inostranstvo. Ako su baš početnici i ne mogu otići, nek krenu u manjim ligama da se probijaju, pa će jednog dana možda dobiti šansu. I naravno, nek puno igraju Solo Queue.

U inostranstvu može, a da li misliš da može i u Srbiji da se živi od Esporta?

U Srbiji se teško može živeti od esporta. Jedino ako ste prvi konstantno ili ako igrate za neke novije organizacije, kao Supup i Šaim se, koje plaćaju dosta, a toga nije bilo do pre par meseci, te ne znam koliko će trajati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: