Esports B92.net

Veliki derbi EBL-a | Random5 i dalje bez upisane pobede

Četvrto kolo Esports Balkan Lige nam donosi ne samo derbi kola već i derbi cele lige sa obzirom na to sa se sučeljavaju ekipe koje su do sada bile neporažene. Naravno reč je o ekipama ASUS Rog Elite i Crvena zvezda koji su u dosadašnjem toku lige postigli skor 3:0. Naravno, to nije jedini meč koji se odigrao u ovom kolu tako da ćemo vam u ovom tekstu preneti kompletnu analizu jučerašnjih okršaja.

Mihailo Marković RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Prvi meč odigrao se između ekipa WILD i LVL Up. Novosadska ekipa je ovaj game otvorila veoma dobro uzevši za veoma kratko vreme dva kila na bot lejnu kao i na topu. Posle samo par minuta jungler ekipe LVL Up je pokušao da napadne bot sa obzirom na to da oni nisu imali nikakav vision u šumi, međutim, nisu uspeli da pokupe kilove već samo da isforsiraju dva summoner spela. Ekipa LVL Up-a je sa ovim ranim gankom veoma uplašila mađarsku ekipu te su oni za veoma kratko vreme ponovo bili gankovani na bot lejnu gde su uspeli da ostvare prva dva kila u ovoj partiji. Nedugo nakon toga ADC ekipe LVL Up bacio je teleport na top lejn i pomogao Vladimiru da napravi prvi kil protiv Irelie od koje je do tada blago gubio što se CC-a tiče. Nakon ova 3 kila u korist ekipe LVL Up oni su krenuli rutinski da zauzimaju mapu uzevši dva infernala, tier 1 kule i na kraju Barona uz pomoć koga su ovaj gejm završili za samo 25 minuta uz čuvenu 1 3 1 formaciju pušovanja.

Drugi meč koji se odigrao bio je upravo okršaj ASUS-a i Zvezde koji smo svi željno iščekivali. Ovaj game je počeo upravo onako kako se i očekivalo, veoma pasivno. Obe ekipe su bile svesne da se veoma dobro poznaju i da ranim gankovima neće uspeti da pokupe kilove već su čekali da protivnik napravi grešku. Kada sve ovo uzmemo u obzir ni malo nas ne čudi što se first blood desio tek na 10. minutu kada je DobleAim gankovao bot lejn i uspeo da uzme kill na Asus-ovom ADC-u. Na veliku žalost crveno belih ovo je bio jedini kill koju su uspeli da nađu sve do 20-og minuta. Naime, Asus se posle predatog first blooda “trgnuo” i u narednim minutima pokupio 5 kilova koji su im omogućili da kontestuju 3 zmaja i da počiste tier 1 kule ekipe Crvene Zvezde. Midlejner Zvezde Mate Meight Torok koji je u dosadašnjim mečevima bio zaslužan za njihovu pobedu se ovoga puta nije toliko dobro pokazao te je Asus-vom midlejneru dao veoma veliku prednost koji je za veoma kratko vreme stigao do 4 kila i 30 farma prednosti u odnosu na Meighta. Asus je nastavio da igra dosta agresivno ovaj game izašavši kao ubedljivi pobednik iz svakog team fight-a koji se desio, što im je u 26.-om minutu omogućilo da uzmu i Barona koji je bio presudan da se ovaj game završi u korist Asusa za samo nekoliko minuta.

Sledeća partija bila je zakazana za ekipe The Plan i Random5. Ovaj meč počeo je na veoma sličan način kao i prošli koji smo danas imali prilike da gledmao. Naime, do 12 minuta nismo imali prilike da vidimo nikakav interesanta play jer su obe ekipe igrale veoma pasivno što se i očekivalo kada uzmemo u obzir njihove pikove. Međutim ekipa The Plana se u 12. minutu odlučuje da krene da radi Heralda kada je cela protivnička ekipa bila živa, što je na ovom nivou igranja veoma rizičan potez. Uprkos velikom riziku koju su ovde preuzeli ekipa The Plan kreće na heralda ali samo zbog toga da bi namamili bugarsku ekipu da ih napadne. Znali su da su u ovom trenutku gejma mnogo superiorniji od protivničke ekipe pa su iz ovog team fighta izašli kao pobednici pri rezultatu 4:2, što im je omogućilo da pokupe dva infernala za veoma kratko vreme, a nešto kasnije i mountain drake-a. Nakon ovih objectiva koji su pokupili uspeli sa da nađu i nekoliko solo kilova na mapi što im je omogućilo što im je omogućilo da u 26. minutu ovog gejma uzmu i Barona uz pomoć koga su ovaj gejm završili u svoju korist, prikucavši ekipu Random5 na ubedljivo dno tabele EBL-a.

Poslednja partija za danas odigrala se između ekipa x25 i Upper Echelon. Ekipa x25 je u ovaj meč ušla sa blagom favorizacijom koju su i dokazali u early i mid gejmu jer su u svakom trenutku vodili sa barem 5 kilova prednosti u odnosu na slovenačku ekipu. Zaista, domaća ekipa je imala inicijativu kroz celu ovu partiju što se moglo videti po svkaom objectivu koju su mogli da imaju. Vodili su na svkom frontu uzevši prve kule, 3 zmaja kao i kilove o kojima smo malopre već pričali. Ovaj gejm se svima činio kao da će otići u korist ekipe x25, međutim, kada su oni krenuli da rade barona u 28. minutu i time započeli team fight u reci, protivnička Camille se krišom prišunjala kroz bot lejn i nekim čudom uspela da završi ovaj game a da ekipa x25 to i ne primeti.

Trenutno stanje na tabeli izlgleda ovako:

LoL

Prvi pogled na novog Fddlesticksa i Volibeara

League of Legends fanovi strpljivo čekaju na bilo kakve informacije koje se tiču vizuelnog i gejmplej apdejta koji je planiran za dva heroja: Fiddlesticks i Volibear. Riot je napokon otkrio deo progresa, koji je razvojni tim napravio.

LoL ponedeljak 29.07. 11:24 Komentara: 6

Šesto kolo EBL-a prošlo bez većih iznenađenja

Kao i svaki put do sada ekipa RUR-a vam prenosi svoje viđenje novog kola Esports Balkan Lige. Ovoga puta u pitanju je 6. kolo koje se odigralo ovog četvrtka. Kao i svaki put do sada odigrana su 4 meča, a ovoga puta su na programu bili mečevi između ekipa Asus i The Plan, x25 i LVL Up, Upper Echelon i Random 5, CZV i Wild.

LoL petak 12.07. 12:44 Komentara: 0

Skinovi koji vam daju “blagu” prednost | 1. deo

Iako je svima dobro poznato da je League Of Legends jedna od retkih besplatnih video igara koja je doživela ogroman uspeh koji je i dalje na istom nivou, stvari ipak baš i nisu takve kakve nam se čine. Kao što znate ovaj igra nudi dosta kozmetike koja se može kupovati IRL parama koje ne možete zaraditi igranjem igre. U ponudi su najrazličitiji skinovi za svaki segment ove igre. Okej, ovo do sada ste sve znali, ali da li ste znali da neki od tih skinova mogu uticati na igru i gameplay, iako su oni na izlged samo “obični skinovi”. U ovom tekstu ćemo pričati upravo o tim skinovima koju vam mogu dati blagu prednost u odnosu na ostale igrače koj nisu bili spremni da izdvoje novac za ovu igru.

LoL četvrtak 11.07. 17:49 Komentara: 7

Rift Rivals: Evropa ubedljivo do titule

Evropa je još jednom dokaazala da je daleko bolja od Severne Amerike, kada je League of Legends u pitanju. Fnatic je savladao TSM u finalnom meču ovogodišnjeg izdanja tradicionalnog Rift Rivals turnira, kako bi obezbedio još jednu titulu šampiona svojoj regiji.

LoL ponedeljak 1.07. 13:12 Komentara: 2

Intervju sa DoubleAiM-om: Želim da donesem titulu Zvezdi

Mnogi ljubitelji regionalne Esport Balkan Lige, bili su šokirani vešću da je Aleksa ’’DoubleAim’’ Stanković prešao u novi tim, nakon duge saradnje sa ASUS-om. Nakon što smo se uverili da nisu samo glasine u pitanju i da je zasita postao igrač Crvene Zvezde, kontakirali smo ga, kako bismo saznali kako se sve to izdešavalo. Evo šta je DoubleAiM imao da nam ispriča:

LoL petak 28.06. 12:55 Komentara: 4

Ko su najbolji heroji Teamfight Tactisca?

Ukoliko ste zainteresovani da se bacite na Teamfight Tactics, koji stiže tokom ciklusa novog League of Legends peča 9.13, napravili smo listu heroja po njihovoj jačini za vas. Lista je napravljena u odnosu na nekoliko kriterijuma, koji uključuju sinergiju sa kompozicijom, sposobnost crowd controla, fleksibilnost i naravno, sam keri potencijal.

LoL četvrtak 27.06. 15:09 Komentara: 1

Počinje nova sezona EBL-a

Ovog ponedeljka počinje nova, peta sezona Esports Balkan Lige. Kao što ste već navikli mečevi se odigravaju ponedeljkom i četvrtkom sa početkom prvog meča u 19h, dok se poslednji meč igra od 22h. Značajna novost za ovu sezonu je to da ćete svaki meč pored uobičajenih strimova moći i uživo da gledate na novom Sport Klub esports TV kanalu.

LoL ponedeljak 24.06. 19:39 Komentara: 0
strana 1 od 3 idi na stranu