Esports B92.net

Ryze ponovo trpi promene

Ryze je jedan od heroja koji je doživeo najviše reworkova u igri do sada. Riot ipak ponovo nije zadovoljan njegovim trenutnim stanjem i implementirao je nekoliko izmena na PBE serveru. Iako je jedan od prvih šampiona koji su izašli u League of Legendsu, ovaj mejdž je pretrpeo prevelik broj drastičnih promena na magijama. Trenutne izmene na PBE serveru dodatno menjaju sam identitet Ryzea, što se verovatno neće dopasti mnogim igračima.

Nepenthe RUR
Podeli

Promene

Njegova Overload (Q) magija sada ima 6 rankova za apgrejd, dok sve ostale basic magije u igri imaju 5. Kako bi kompenzovali ovo, razvojni tim je oduzeo jedan rank za apgrejd na njegovom Realm Warp ultu. Riot još uvek razmatra mogućnost da ipak ne ubaci ovo u live servere.

Mehanika sa runama na nujegovoj Q magiji je takođe promenjena. Štit koji Ryze dobija kada konzumira runu koju je nastakovao potpuno je uklonjen, dok je MS znatno smanjen na nižim rankovima. Bonus šteta koju dobija sa Q, nakon što baci Spell Flux (E), prebaćena je na njegov ult i daje dodatnih 20% štete.

Jedna od retkih preostalih point-and-click magija u igri – njegov Rune Prison (W), zahtevaće određenu pripremu, pre nego što rutuje neprijatelje. Ukoliko neprijatelj nije pogođen Spell Flux (E) magijom, Ryze neće rutovati metu, ali će je usporiti za 35% na 1.5 sekundu. Ukoliko je prvo pogodio Spell Flux, meta će biti rutovana na 1.5 sekundu. Na ovaj način igrači imaju priliku za kanterplej, jer je magija do sada bila popriliočno naporna ukoliko vas rutuje i odradi celu rotaciju.

Spell Flux (E) je takođe pretrpio izmenu. Magija sada radi štetu svima u okolini mete koja je odabrana, ali neće moći da je spamuje dva puta. Zaključak

Zaključak

Ryze će možda postati jači u timfajtu, jer njegov brzi E-Q kombo radi veliku količinu štete neprijateljima koji su grupisani. Mehanika koja je dopuštala da se Spell Flux proširi na mete koje su u blizini one koja je bila markovana i umrla, sada je izbačena. Stoga je jedini način da se Spell Flux raširi jedan jedini cast magije. Ovo tera Ryze igrače da pametnije i obazrivije korise ovu magiju u fajtu, ali im takođe olakšava čišćenje miniona u lejnu.

Glavna razlika u svim mogućim varijantama Ryzea koje smo viđali ovih godina jeste njegov ult, koji dobija rank. Ipak, magija će imato povećan cooldown na prvom ranku (sa 180s na 210s, ali će se smanjti na 150 sekundi na 16-om nivou. Umesto da bonus štetu na Overload (Q) magiji dobija od Spell Fluxa (E), sada će ta šteta dolaziti od nivoa njegovo ulta.

Kao posledica ovih novina, Ryze više neće moći da piluje toliko za sebe, jer sada ne mže da spamuje E-Q kombo za masivan štit. Takođe je lakši za genkovanje, jer više ne poseduje zagrantovani rut. Kao što smo već spomenuli, Spell Flux (E) će morati mnogo pažljivije da se koristi. Iskusniji igrači će sigurno moći da iskoriste ovu mehaniku i postignu isti rezultat kao i prethodna.

Ryze sda skejluje još bolje u lejt gejmu, jer se šteta na njegovo Overload (Q) magiji povećava sa svakim rankom ulta. Iako promene ne možemo da okrakterišemo striktno kao baf ili nerf, Ryze će sada biti malo slabiji i manje pouzdan, akda je profesionalan scena u pitanju. Sasvim je moguće da će Riot odlučiti da mu zauzvrat malo poveća HP.

Izvor: RUR Esports

LoL

Počinje nova sezona EBL-a

Ovog ponedeljka počinje nova, peta sezona Esports Balkan Lige. Kao što ste već navikli mečevi se odigravaju ponedeljkom i četvrtkom sa početkom prvog meča u 19h, dok se poslednji meč igra od 22h. Značajna novost za ovu sezonu je to da ćete svaki meč pored uobičajenih strimova moći i uživo da gledate na novom Sport Klub esports TV kanalu.

LoL ponedeljak 24.06. 19:39 Komentara: 0

Kompletiran spisak učesnika Esport Balkan Lige

Danas su i konačno završene kvalifikacije za petu sezonu Esport Balkan Lige. Kroz nekoliko sedmica nadmetanja u Nacionalnim Esport Ligama, dobili smo i dve ekipe koje kompletiraju spisak učesnika EBL-a. U pitanju su dva slovenačka tima: The Plan i Upper Echelon.

LoL ponedeljak 10.06. 16:41 Komentara: 0

Qiyana je novi League of Legends heroj

Qiyana – misteriozni ubica iz džungle je naredni League of Legend šampion. Riot je danas objavio prvi tizer ove misteriozne žene. U planovima za ovu godinu, koji su objavljeni pre nekoliko meseci, Riot kaže da će Qiyana biti assassin baziran na AD-u, koji dolaze iz potpuno nove regije.

LoL četvrtak 6.06. 21:12 Komentara: 4

TasteLess potpisao za ASUS ROG ELITE

ASUS ROG ELITE potpisao je poznatog domaćeg suport igrača – Igora ’’TasteLess’’ Radusinovića, pre početka pete sezone regionalne Esport Balkan Lige. Organizacija je nedavno izgubila svog glavnog igrača postave – Aleksu ’’ DoubleAiM’’ Stankovića, koji je prešao u Crvenu Zvezdu.

LoL nedelja 2.06. 17:48 Komentara: 5

Peč 9.11: Sve što treba da znate

Peč 9.11 donosi nam promene na velikom broju heroja koji se pojavljuju na profesionalnoj kompetitivnoj sceni. Dosta interesantnih stvari nas očekuje u rotaciji ovog peča. Karthus je dobio ogroman nerf na svom ultu, Jayce i Rammus su dobili manja oslabljenja, dok je Zac dobio potpuno novi ult. Tokom peča stiže i dugoiščekivani Little Demon Tristana sklin, koji je League of Legends zajednica odabrača. Sledi detaljan pregled svih izmena koe donosi peč 9.11:

LoL četvrtak 30.05. 18:03 Komentara: 6

Nikola Senpai potpisao za Fenerbahce

Jedan od najboljih ADC igrača sa ovih prostora Nikola ”Nikola Senpai” Đorđević, juče je potpisao ugovor sa najboljom turskom ekipom, 1907 Fenerbahce, gde će nastupati na poziciji supporta.

LoL sreda 29.05. 15:41 Komentara: 2

TSM: Grig i Akaadian deliće mesto u startnoj postavi

Nakon što se već duže vremena bori sa povredom ručnog zgloba, Džonatan ’’Grig’’ Armao vraća se u startnu postavu TSM-a, uoči letnjeg dela LCS sezone. On i dosadašnji džangler ekipe – Metju ’’Akaadian’’ Higinbotam, biće obojica na ovoj poziciji.

LoL ponedeljak 27.05. 19:37 Komentara: 1

Sacre promovisan na poziciju top lejnera za SK Gaming

Pripremajući se za predstojeću letnju sezonu LEC lige, SK Gaming je napravio izemu sastavu. Hrvatski top lejner Toni ’’Sacre’’ Sabalić, preuzeo je poziciju startnog top lejnera. Stoga, Horhe ’’Werlyb’’ Kazanovas Moreno – Tores, zaigraće za Academy tim u narednoj sezoni.

LoL četvrtak 23.05. 10:26 Komentara: 0

DoubleAiM je novi džangler Crvena Zvezda Esports tima

Crvena Zvezda Esports je juče na svom Instagram profili najavila da stiže novo pojačanje u redove League of Legends ekipe. Danas smo dobili zvaničnu informaciju o kome se radi. Najnoviji član Zvezdine petorke je legendarni džangler Aleksa ’’DoubleAiM’’ Stanković, koji je prethodne četiri sezone igrao za ekipu ASUS ROG ELITE.

LoL sreda 22.05. 17:45 Komentara: 8

Objavljlen datum početka pete sezone Esport Balkan Lige

Dugoiščekivani početak pete sezone regionalne Esport Balkan Lige, zakazan je za 24. jun. Krajem marta, održano je veliko finale četvrte sezone u Kombank Dvorani, gde je na iznenađenje svih, trijumfovala bugarska ekipa Random5. Iako su svoje mesto u ligi pronašli kroz otvorene kvalifikacije, bugarska petorka je u finalu savladala Crvenu Zvezdu Esports i došla do titule šampiona Balkana.

LoL utorak 21.05. 23:00 Komentara: 0
strana 1 od 5 idi na stranu