Predstavljamo: RUR eSports League of Legends tim

Sjajne vesti i dešavanja za LoL komunu na Balkanu - RUR eSports predstavlja svoj League of Legends tim.

eSports

Izvor: KlanRUR.rs

Petak, 16.12.2016.

20:00

Predstavljamo: RUR eSports League of Legends tim

Fortuna Championship Series liga u League of Legends polako se bliži kraju i ostalo je još samo nekoliko dana do trenutka kada ćemo saznati ko je prvi šampion FCS i ko obezbeđuje direktan plasman u drugu sezonu FCS lige. Ujedno ćemo saznati i ko nažalost iz lige ispada, ali je taj potez neophodan da bi se, po planu Fortune, u narednu sezonu u takmičenje uključili i timovi iz zemalja regiona.

RUR je dobro poznato ime eSports scene regiona, koji postoji od 1998. godine i glavni je izvor za sve vesti, tekstove, analize i izveštaje iz sveta esportova, ali i pre svega mesto okupljanja zajednica igrača iz većine eSport video igara. RUR je i dobro poznati organizator turnira i liga u takmičarskim video igrama, sa tradicijom organizovanja događaja dugom praktično koliko i sama organizacija.

RUR je u svojim počecima bio aktivan kao Quake 2, Quake 3 i Unreal Tournament klan, ali se vremenom kroz razvoj polako preorijentisao i profilisao kao glavni regionalni medij i kreator sadržaja za domaću gejming zajednicu. Ove godine je, prepoznajući pravi trenutak da se podrži domaći eSports, RUR ponovo ušao u takmičarske vode, osnivanjem najpre Hearthstone tima, a zatim i angažovanjem StarCraft 2 igrača. Sada je na redu došao League of Legends tim.

Ovaj potez važan je iz nekoliko razloga. Po prvi put na domaćoj sceni dogodiće se kompletno preuzimanje već postojećeg tima. Tako već neko vreme (ali bez zvučne najave) ekipa GGSmurfs nastupa pod imenom RUR, a od danas i zvanično. Ekipa u sastavu Hamzoni, Panj, chopsteek, ColamaxGG i Lost Wind od ovog trenutka postaje deo tima RUR eSports i pod ovim imenom nastupaće na svim narednim događajima kod nas i u svetu.

Druga važna stvar, a takođe premijerna u LoL komuni kod nas, predstavlja i direktno povezivanje zvučnog sponzora sa jednim LoL timom. Zadovoljstvo nam je da objavimo da će od danas kompanija Logitech biti zvanični pokrovitelj RUR eSports ekipe, što znači da će i svi igrači tima od danas koristiti Logitech opremu – tastature, miševe, slušalice i podloge. Na taj način, prvo veliko ime svetske gejming scene podržalo je direktnim sponzorstvom jedan lokalni eSports tim.

“Ideja ovakvog poteza je pre svega jačanje League of Legends scene”, izjavio je Nikola Savić, head of eSports u RUR organizaciji. “Sjajni projekti poput Fortuna lige podigli su LoL scenu na noge i postavili nove standarde za organizaciju, prenose mečeva i što da ne, proboj na televizijske ekrane. Naš potez preuzimanja kompletnog tima i obezbeđivanja direktnog sponzorstva jednog velikog brenda kao što je Logitech drugi je važan aspekt podizanja scene i uvođenja profesionalnog eSporta u Srbiji. Glavna želja nam je da kroz naš primer i drugi timovi od sledeće sezone dobiju nove partnere i sponzore i nadamo se da će i ostali brendovi, proizvođači i kompanije, kako strane tako i domaće, uvideti potencijal ulaganja u eSport ekipe”.

Priliku da se dokaže, RUR LoL ekipa imaće već ovog vikenda u završnici Fortuna Championship Series, kao i početkom januara na League of Legends turniru u Zagrebu tokom Arena Gaming festivala, gde su se naši momci kvalifikovali ostavivši iza sebe preko 80 ekipa u otvorenim kvalifikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: