Esports B92.net

MSI: Team Liquid u polufinalu demolirao aktuelne prvake sveta – Ivictus Gaming

Gotovo niko nije verovao u njih, analitičari su prognozirali da će uzeti masksimalno jedan gejm. Ipak, Team Liquid je celom svetu pokazao i doakazao da nisu bili u pravu, savaldavši aktuelne prvake sveta – Invictus Gaming u prvom poulufinalu Mid Season Invitationala.

Nepenthe RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ova neverovatna best of 5 serija je bila izuzetno dinamična in interesantna. Obe ekipe su pokazale da se ne plaše skirmiša i timfajtova ni u jednom trenutku. Liquid je potpuno preukrenuo svoju igru u odnosu na grupnu fazu. Igrali su istim tempom kao i Invictus, što do sada mnogim ekipama nije pošlo za rukom.

Liquid je prve dve partije dobio kominacijom odlične i proaktivne igre. Njihov džangler – Džejk ’’Xmithie’’ Pukero, bio je znatno aktivniji, sa mnogo više genkova od samog starta. Velike zasluge u ovoj istorijskoj pobedi, pripadaju i njihovom suportu Đo ’’CorreJJ’’ Jong-inu, koji je setapovao sjajno flenkove i timfajtove.

Treća aprtija je otišla u korist Invictus Gaminga, nakon dominantnog nastupa mid lejnera Song ’’Rookie’’ Eui-đina, koji je bio na svom autentičnom LeBlanc piku. U odlučujućem gejmu, Liquid nas je iznenadio sa par pikova koje su imali u rukavu: Skarner u džungli i Lux na midu, koji su i te kako uticali na krajnji ishod. Xmithie je bio neustrašiv od samog starta, pronalazivši pikove na svim lejnovima, što je kerijima Doubleliftu i Jensenu stvorilo ogromnu prednost.

Ovo je bez sumnje najveće iznenađenje u League of Legends istoriji. Team Liquid je konstantno pronalazio rešenja i odgovore na agresiju protivnika, dok je Invictus izgledao potpuno izgubljeno u nekim trenucima. Severnoaermički predtsavnici u velikom finalu čekaju protivnika iz okršaja između evropske ekipe G2 Esports i legendardne korejske organizacije Sk Telecom T1. Liquid je apsolutno najbolja ekipa koju je Severna Amerika imala do sada i naoštreni su da svojoj regiji donesu prvu internacionalnu titulu.

LoL

Kompletiran spisak učesnika Esport Balkan Lige

Danas su i konačno završene kvalifikacije za petu sezonu Esport Balkan Lige. Kroz nekoliko sedmica nadmetanja u Nacionalnim Esport Ligama, dobili smo i dve ekipe koje kompletiraju spisak učesnika EBL-a. U pitanju su dva slovenačka tima: The Plan i Upper Echelon.

LoL ponedeljak 10.06. 16:41 Komentara: 0

Qiyana je novi League of Legends heroj

Qiyana – misteriozni ubica iz džungle je naredni League of Legend šampion. Riot je danas objavio prvi tizer ove misteriozne žene. U planovima za ovu godinu, koji su objavljeni pre nekoliko meseci, Riot kaže da će Qiyana biti assassin baziran na AD-u, koji dolaze iz potpuno nove regije.

LoL četvrtak 6.06. 21:12 Komentara: 4

Ryze ponovo trpi promene

Ryze je jedan od heroja koji je doživeo najviše reworkova u igri do sada. Riot ipak ponovo nije zadovoljan njegovim trenutnim stanjem i implementirao je nekoliko izmena na PBE serveru. Iako je jedan od prvih šampiona koji su izašli u League of Legendsu, ovaj mejdž je pretrpeo prevelik broj drastičnih promena na magijama. Trenutne izmene na PBE serveru dodatno menjaju sam identitet Ryzea, što se verovatno neće dopasti mnogim igračima.

LoL sreda 5.06. 18:54 Komentara: 6

TasteLess potpisao za ASUS ROG ELITE

ASUS ROG ELITE potpisao je poznatog domaćeg suport igrača – Igora ’’TasteLess’’ Radusinovića, pre početka pete sezone regionalne Esport Balkan Lige. Organizacija je nedavno izgubila svog glavnog igrača postave – Aleksu ’’ DoubleAiM’’ Stankovića, koji je prešao u Crvenu Zvezdu.

LoL nedelja 2.06. 17:48 Komentara: 5

Peč 9.11: Sve što treba da znate

Peč 9.11 donosi nam promene na velikom broju heroja koji se pojavljuju na profesionalnoj kompetitivnoj sceni. Dosta interesantnih stvari nas očekuje u rotaciji ovog peča. Karthus je dobio ogroman nerf na svom ultu, Jayce i Rammus su dobili manja oslabljenja, dok je Zac dobio potpuno novi ult. Tokom peča stiže i dugoiščekivani Little Demon Tristana sklin, koji je League of Legends zajednica odabrača. Sledi detaljan pregled svih izmena koe donosi peč 9.11:

LoL četvrtak 30.05. 18:03 Komentara: 6

Nikola Senpai potpisao za Fenerbahce

Jedan od najboljih ADC igrača sa ovih prostora Nikola ”Nikola Senpai” Đorđević, juče je potpisao ugovor sa najboljom turskom ekipom, 1907 Fenerbahce, gde će nastupati na poziciji supporta.

LoL sreda 29.05. 15:41 Komentara: 2

TSM: Grig i Akaadian deliće mesto u startnoj postavi

Nakon što se već duže vremena bori sa povredom ručnog zgloba, Džonatan ’’Grig’’ Armao vraća se u startnu postavu TSM-a, uoči letnjeg dela LCS sezone. On i dosadašnji džangler ekipe – Metju ’’Akaadian’’ Higinbotam, biće obojica na ovoj poziciji.

LoL ponedeljak 27.05. 19:37 Komentara: 1
strana 1 od 7 idi na stranu