Esports B92.net

Invictus Gaming osvojio titulu šampiona LPL lige

JD Gaming ima jednu od najboljih priča na svom putu do finala LPL lige, obzirom da su se kao osmoplasairani kvalifikovali za plej-of. Ipak, najtežu prepreku ipak nisu uspeli da pređu. Trenutni nosioci svetske titule šampiona – Invictus Gaming su u tri relativno lake partije demolirali JD i osvojili titulu šampiona, koja im je izmakla prošle godine.

Nepenthe RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Prve dve partije su izgledale gotovo isto. IG je na plavoj strani draftovao jake heroje za svog top lejnera Kang ’’TheShy’’ Seung-loka, koji je potpuno izdominirao tokom prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva. Uz mid lejnera Song ’’Rookie’’ Eui-đina, koji je konstantno pritiskao svog protivnika na lejnu, IG je imao kontrolu nad mapom, što je otvorilo mogućnosti za roumovanje. JDG je svakako imao svoje prilike, ali je IG otvorio bot lejn i znatno otežao protivnicima da se povrate.

Treća partija je bila drugačija. JDG je draftovao jače sololejnere – Jaycea i Syndru, te su po prvi put u midgejm ušli sa prednošću. Gejm je bio izuzetno dinamičan sa čak 26 kilova u samo 16 miunuta. Kada su pokušali da skinu bot lejn inhibitor, Invictus Gaming je dobio veliki timfajt, nakon čega su nastavili agresivno da igraju uzimavši sve objektive na mapi. Nakon što su pokupili Barona u tridesetom minut, IG je odmarširao na bot lejn inhibitor protivnika, gde su dobili poslednji timfajt i došli do pobede.

Zahvaljujući ovom uspehu, Invictus Gaming se plasirao na prvi internacionalni turnir u godini – Mid Season Invitational, gde će odmeriti snage protivh trenutno najboljih ekipa na svetu. Prvi mečevi su zakazani za 1. maj.

LoL

G2 Esports vratio Evropi krunu najbolje ekipe na svetu

G2 Esports je u velikom finalu Mid Season Invitationala potpuno demolirao Team Liquid i u do sada najbržoj best of 5 seriji u istoriji League of Legendsa, doneli su Evropi prvu internacionalnu titulu. U duelu koji su svi željno iškekivali, Liquid je podlegao ogromnom pritisku prvog internacionalnog finala za ovu regiju od 2016. godine. Nakon što su na iznenađenjje svih, savladali aktuelne šampione sveta – Invictus Gaming, Liquid je danas igledao kao bleda kopija te ekipe.

LoL nedelja 19.05. 12:26 Komentara: 3

MSI: Invictus Gaming odabrao Team Liquid za protivnika u polufinalu

Nakon pet uzbudljivih dana grupne faze Mid Season Invitationala, konačno nam se bliži završnica. Šest ekipa se borilo za nokaut fazu, ali četiri najbolje su prošle u završnicu. Invictus Gaming, Sk Telecom T1, G2 Esports i Team Liquid, putuju u Tajpej, gde će ćemo dobit najbolju League of Legends ekipu na svetu.

LoL sreda 15.05. 17:16 Komentara: 0

MSI: Team Liquid demolirao G2 i obezbedio prolaz

Veliko iznenađenje dočekalo nas je u čeetvrtoj partiji poslednjeg dana grupne faze Mid Season Invitational-a. Severnoamerički Team Liquid, pokazao je potpuno drugu igru, apsolutno nadigravši evropski G2 Esports. Liquid je ovom pobedom obezbedio svoje mesto u polufinalu, a pritom je i uzdrmao G2 fanove.

LoL utorak 14.05. 16:33 Komentara: 2

MSI: Invictus Gaming i dalje besprekoran

Invictus Gaming je zabeležio još jednu pobedu četvrtog dana grupne faze Mid Season Invitationala, ovog puta protiv severnoameričke ekipe Team Liquid. Iako je u jednom momentu izgledalo kao da Liquid drži konce u svojim rukama, Invictus je uspeo da preuzme kontrolu i odmah zatim završi partiju u svoju korist.

LoL ponedeljak 13.05. 19:01 Komentara: 0

MSI: Phong Vu Buffalo potpuno demolirao G2 i ostvario prvu pobedu

Miljenici publike ovogodišnjeg MSI-ja, domaća ekipa Phong Vu Buffalo, potpuno je demolirala G2 Esports trećeg dana nadmetanja. U okršaju za koji su svi bili sigurni da će G2 lako dobiti, PVB je iznenadio sve, od igrača, do fanova i analitičara. Iako su evropljani draftovali vrlo komfornu timsku kompoziciju za svoje igrače, sa Jankosom na Karthusu, Capsom na Ireliji i Wunderom na Ryzeu, Phong Vu ih je potpuno nadigrao.

LoL nedelja 12.05. 13:37 Komentara: 1

MSI: Invictus Gaming pregazio SKTT1 za manje od 16 minuta

Drugog dana Mid Season Invitational-a, za kraj je ostavljen veliki okršaj između aktuelnih šampiona sveta – Invictus Gaminga i velikog Sk Telecoma T1. Ono što je šokiralo sve redom, jeste činjenica da je IG za svega 15 minuta i 57 sekundi, apsolutno slomio SKT, što je za 5 minuta brže od dosadašnjeg svetskog rekorda za najbži profesionalni League of Legends gejm.

LoL subota 11.05. 15:28 Komentara: 3
strana 1 od 7 idi na stranu