Esports B92.net

G2 Esports vratio Evropi krunu najbolje ekipe na svetu

G2 Esports je u velikom finalu Mid Season Invitationala potpuno demolirao Team Liquid i u do sada najbržoj best of 5 seriji u istoriji League of Legendsa, doneli su Evropi prvu internacionalnu titulu. U duelu koji su svi željno iškekivali, Liquid je podlegao ogromnom pritisku prvog internacionalnog finala za ovu regiju od 2016. godine. Nakon što su na iznenađenjje svih, savladali aktuelne šampione sveta – Invictus Gaming, Liquid je danas igledao kao bleda kopija te ekipe.

Nepenthe RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

G2 je od starta nametnuo brz tempo, forsirajući skirmiše i pre nego što su minioni došli u lejnove. Marcin ’’Jankos’’ Jankowski je u prvoj partiji do sedmog minuta, čak tri puta genkovao bot lejn, što je Luki ’’Perkz’’ Perkoviću i Mihael ’’Mikyx’’ Meleu donelo ogormnu prednost. G2 je poptpuno ugušio Liquid na svim frontovima.

Severnoamerička ekipa je nešto bolje startovala drugu partiju, kada su stekli i malu prednost zahvaljujući Jeong ’’Impact’’ Eon-jongu na Kenenu. Čim je Liquid pružio najmanju priliku da se G2 povrati, Evropljani su je uzeli oberučke. Njihov mid lejner Rasmus ’’Caps’’ Vinder, dokazao je zašto je jedan od najboljih, razbijajući Liquidov beklajn u mid gejmu.

Saterani u ćošak, sa još samo jednom šansom za povratak u seriju, Liquidu je trebalo čudo. Uspeli su to u finalu LCS lige, kada je TSM poveo 2 – 0, ali je ovog puta situacija bila znatno otežana. Odlučili su se za svoju standardnu lejt gejm orijentisanu tim kompoziciju sa Doubleliftom na Kai’Si i Impactom na Vladimiru.

Ipak, Liquid je ponovo startovao dosta loše. G2 je agresivno invejdovao u džunglu Xmithieja, a u narednih nekoliko minuta, Jankos je izbio flash trojici igrača Liquidovog sastava. Nastavio je da pritiska bot lejn, kako bi potpuno onesposobio Doublelifta, što se odmah isplatilo. Caps je u 2 na 1 fajtu na midu neverovatno uspeo da savlada Jensena i Xmithieja i obezbedi dva kila.

G2 Esports je bio svuda po mapi i Liquid jednostavno nije mogao da prati njhov tempo. Kako se prednost samo povećavala, Liquidove šanse za povratak su postale minimalnme. G2 je imao čak 6.000 golda prednosti u 12-om minutu, dok je Liquid bio ugušen na svim frontovima i potpuno nemoćan.

Poslednji fajt startovao je Wunder sa odličnim rootom sa Neeko na tri igrača Liquida, gde je G2 u 17-om minutu uzeo ejs u protivničkoj bazi. Završivši najbrže internacionalno finale u istoriji, Evropa je ponovo stigla do vrha.

Nakon što prošle godine nisu uspeli da se domognu finala Svetskog šampionata, G2 Esports se iskupio ove sezone. Posebno mogu da uživaju u pobedi, obzirom da su savladali svoje dugogodišnje rivale – Severnu Ameriku.

LoL

Kompletiran spisak učesnika Esport Balkan Lige

Danas su i konačno završene kvalifikacije za petu sezonu Esport Balkan Lige. Kroz nekoliko sedmica nadmetanja u Nacionalnim Esport Ligama, dobili smo i dve ekipe koje kompletiraju spisak učesnika EBL-a. U pitanju su dva slovenačka tima: The Plan i Upper Echelon.

LoL ponedeljak 10.06. 16:41 Komentara: 0

Qiyana je novi League of Legends heroj

Qiyana – misteriozni ubica iz džungle je naredni League of Legend šampion. Riot je danas objavio prvi tizer ove misteriozne žene. U planovima za ovu godinu, koji su objavljeni pre nekoliko meseci, Riot kaže da će Qiyana biti assassin baziran na AD-u, koji dolaze iz potpuno nove regije.

LoL četvrtak 6.06. 21:12 Komentara: 4

Ryze ponovo trpi promene

Ryze je jedan od heroja koji je doživeo najviše reworkova u igri do sada. Riot ipak ponovo nije zadovoljan njegovim trenutnim stanjem i implementirao je nekoliko izmena na PBE serveru. Iako je jedan od prvih šampiona koji su izašli u League of Legendsu, ovaj mejdž je pretrpeo prevelik broj drastičnih promena na magijama. Trenutne izmene na PBE serveru dodatno menjaju sam identitet Ryzea, što se verovatno neće dopasti mnogim igračima.

LoL sreda 5.06. 18:54 Komentara: 6

TasteLess potpisao za ASUS ROG ELITE

ASUS ROG ELITE potpisao je poznatog domaćeg suport igrača – Igora ’’TasteLess’’ Radusinovića, pre početka pete sezone regionalne Esport Balkan Lige. Organizacija je nedavno izgubila svog glavnog igrača postave – Aleksu ’’ DoubleAiM’’ Stankovića, koji je prešao u Crvenu Zvezdu.

LoL nedelja 2.06. 17:48 Komentara: 5

Peč 9.11: Sve što treba da znate

Peč 9.11 donosi nam promene na velikom broju heroja koji se pojavljuju na profesionalnoj kompetitivnoj sceni. Dosta interesantnih stvari nas očekuje u rotaciji ovog peča. Karthus je dobio ogroman nerf na svom ultu, Jayce i Rammus su dobili manja oslabljenja, dok je Zac dobio potpuno novi ult. Tokom peča stiže i dugoiščekivani Little Demon Tristana sklin, koji je League of Legends zajednica odabrača. Sledi detaljan pregled svih izmena koe donosi peč 9.11:

LoL četvrtak 30.05. 18:03 Komentara: 6

Nikola Senpai potpisao za Fenerbahce

Jedan od najboljih ADC igrača sa ovih prostora Nikola ”Nikola Senpai” Đorđević, juče je potpisao ugovor sa najboljom turskom ekipom, 1907 Fenerbahce, gde će nastupati na poziciji supporta.

LoL sreda 29.05. 15:41 Komentara: 2

TSM: Grig i Akaadian deliće mesto u startnoj postavi

Nakon što se već duže vremena bori sa povredom ručnog zgloba, Džonatan ’’Grig’’ Armao vraća se u startnu postavu TSM-a, uoči letnjeg dela LCS sezone. On i dosadašnji džangler ekipe – Metju ’’Akaadian’’ Higinbotam, biće obojica na ovoj poziciji.

LoL ponedeljak 27.05. 19:37 Komentara: 1
strana 1 od 7 idi na stranu