Esports B92.net

G2 pregazio Misfits u jučerašnjem dugoiščekivanom okršaju

Jučerašnji okršaj između ekipa G2 Esports i Misfits najavljen je kao daleko najinteresantniji meč za ovu sedmicu. Produkcija LEC lige je bila toliko uzbuđena povodom ovog meča, da su čak napravili i video spot u najavi za ovu epsku borbu. Svi su bili spremni za neizvesnu bitku, ali ubrzo smo se razočarali.

Nepenthe RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

G2 je takoreći pregazio Misfitse za samo 29 minuta. Moćni G2 je draftovao izuzetno agresivan tim sa Jarvanom na top lejnu, Ireliom na midu, dok je na bot lejnu Perkz igrao Yasua. Misfitsi su u dvadesetom minutu partije već bili u zaostatku od 10000 golda. Jankos je imao fenomenalan gejm na Elise, heroju kojeg dugo nismo videli, te je završio sa zavidnim skorom 7/0/3.

Iako je Maxlore igrao Karthusa u džungli, trenutno jedan od najsnažnijih pikova, nije uspeo ništa značajno da uradi. Misfits je draftovao izuzetno tešku kompoziciju koja fenomenalno skejluje u lejt gejmu sa Ryzeom na midu, Kalistom na botu i naravno Karthusom. Ovaj sastav jednostavno ne može da izgubi lejt, ali i te kako može da izgubi partiju ukoliko uopšte ne dođe do lejt gejma. Naravno, upravo to se i desilo, G2 je uništio Misfitse na samom početku i nije im dao prostora da dišu, što je rezultiralo lakom pobedom.

G2 je trenutno 9 – 0, dok su Misfitsi pali u drugu polovinu tabele sa trenutnim skorom 4 – 5. Ove ekipe danas igraju protiv Origena i Roguea, respektivno, gde bi trebalo da zabeleže lake pobede

LoL

Prvi detalji o peču 9.5

Riotovi developeri su nam dozvolili da provirimo i vidimo šta nas eventualno čeka u peču 9.5. Aktuelni peč 9.4 je pre pet dana stigao na sve servere, a sa sobom je doneo promene na herojima kojima je bilo potrebno balansiranje. Direktor dizajna Andrej ’’Meddler’’ van Run podelio je deo statistike nakon peča 9.4 i objasnio šta može da nas čeka u narednom, usled poslednjih balans izmena.

LoL sreda 27.02. 16:38 Komentara: 0

Dok zarade u svetu rastu, naša LoL scena stagnira

Kada su profesionalni esportisti počeli da zarađuju šestocifrene svote novca, viđali smo mnoštvo naslova na raznoraznim portalima o izuzetno brzom razvoju esport industrije. Danas međutim, takva zarada je postala standard, a ljudi su počeli drugačije da razmišljaju o njihovim platama. Nekoliko stotina hiljada dolara više nije ni vredno pomena.

LoL utorak 19.02. 17:34 Komentara: 11

LEC 2019: pregled trenutnog stanja

Nakon samo četiri nedelje odigranih mečeva u okviru ovogodišnje LEC lige, nekadašnjeg EU LCS-a, primećujemo jasnu razliku u kvalitetu timova. Na čelu se izdvojilo nekoliko dominantnih ekipa, u sredini imamo one koji mogu da nas iznenade, a na dnu su timovi koji jedva da imaju pobede.

LoL četvrtak 14.02. 17:21 Komentara: 0

Cloud9 na leđima Sylasa odneo pobedu protiv dugogodišnjih rivala

Nakon poprililno lošeg nastupa u LEC ligi, Sylas se prvi put pojavio i u okviru severnoameričke LCS lige. Cloud9 je odabrao novog heroja u okrašaju protiv dugogodišnjeg rivala – ekipe TSM. Top lejner za Cloud9 Erik ’’Licorice’’ Riči je nakon partije rekao kako su protivnici imali fenomenalne ultove, koji bi mogli da preokrenu timfajt u njihovu korist ukoliko ih ukrade.

LoL ponedeljak 11.02. 14:18 Komentara: 1

Riot obećava balansiranije heroje u budućnosti

Riot Games je napokon priznao ono na šta se većina igrača već godinama unazad žali. Činjenica je da su neki heroji jednostavno prejaki, odnosno da imaju malo ili čak ni jednu slabu tačku. Ovo izuzetno frustrira igrače, jer ostavlja minimalno prostora za nadigravanje protivnika. Zbog toga se javlja i problem balansiranja upravo takvih šampiona, jer ih Riot u većini slučajeva potpuno uništi ili samo neprimetno nerfuje.

LoL petak 8.02. 16:10 Komentara: 6

Stanje na tabeli nakon tri nedelje LEC lige

Nakon prve tri nedelje žestkog nadmetanja u okviru LEC-a, najprestižnije LoL lige u Evropi, napokon možemo razgraničiti koji timovi su u top formi, a koji još uvek imaju poteškoća. G2 nastavlja svoju dominaciju samouvereno, ali odmah iza njih su dve snažne ekipe koju su učestvovale u prošlogodišnjem plej-ofu: Vitality i Schalke04.

LoL četvrtak 7.02. 14:32 Komentara: 0

Stanje na tabeli nakon prve nedelje LCS 2019 lige

Nakon prve nedelje prolećnog dela LCS 2019 lige, stanje na tabeli je vrlo slično onom od prethodne sezone. Team Liquid nastavlja svoju dominaciju na području Severne Amerike, dok je Cloud9 odmah iza. Za ostale timove smatralo se da ne mogu da pretenduju tituli ove godine, ali prostora za preokret uvek ima.

LoL nedelja 3.02. 00:49 Komentara: 0

LoL: Pogledajte fenomenalni muzički spot povodom starta sezone 2019

Riot je muzičkim spotovima u poslednje vreme počeo zaista da nadmašuje sebe, ali i sve ostale u industriji, i to nam je sinoć još jednom potvrđeno kada se pojavio video Awaken, sa pevačicom Valeri Brusard (Valerie Broussard) koji je prosto u svakom aspektu remek-delo, voleli ili ne voleli League of Legends.

LoL utorak 22.01. 18:01 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu