Esports B92.net

LEC 2019: pregled trenutnog stanja

Nakon samo četiri nedelje odigranih mečeva u okviru ovogodišnje LEC lige, nekadašnjeg EU LCS-a, primećujemo jasnu razliku u kvalitetu timova. Na čelu se izdvojilo nekoliko dominantnih ekipa, u sredini imamo one koji mogu da nas iznenade, a na dnu su timovi koji jedva da imaju pobede.

Nepenthe RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ovo poređenje se umnogome razlikuje u odnosu na prethodnu prolećnu sezonu, kada je maltene svako mogao da obezbedi mesto u plej-ofu. Videli smo seriju tajbrejker mečeva, što je bilo pravo uživanje za fanove širom Evrope. Evo kako smo razdvojili timove:

Na dnu tabele nalaze se Rogue i Excel o kojima smo već dosta pričali. Excel je imao solidne šanse protiv Vitalityja u prošlonedeljnom okršaju, ali nisu uspeli da iskontrolišu mapu i fokusiraju objektive. Oba tima ulaze u ovu sedmicu sa izmenjenim sastavima. Velike su šanse da će za Rogue sada nastupati Oskar ’’Vander’’ Bogdan, dok će Wadid morati da pričeka na klupi. Excel je odlučio da zameni mid lejnera Fabian ’’Exileh’’ Šuberta za novog mladog igrača koji nema iskustva u LCS mečevima.

U posebnu grupu svrstavamo Fnatic i SK koji očigledno imaju problema koje nismo očekivali, ali su u prethodnoj nedelji zabeležili pobede protiv ekipa sa dna tabele.

Trojku koja se konstantno smenjuje u poretku čine Origen, Splyce i Misfits, Splyce će ove ndelje igrati protiv Fnatica i Excela, te prognoziramo da će zauzeti višu poziciju. Origen igra bolje oko svojih solo lejnera, a pokazuje i pristojnu igru u džungli. Misfits nažalost ne može da se pohvali istim, iako je Maxlore respektabilan džangler, njihov lejt gejm je i dalje haotičan.

Na samom vrhu se ništa nije promenilo. G2 nastavlja svoju dominaciju i iidalje je neporažen (8-0), dok su u trci za drugo mesto Schalke 04 i Vitality, koji imaju isti zabeleženi skor od 6 – 2.

Prvi ovonedeljni mečevi nas očekuju u petak od 18 časova, a petu sedmicu će otvoriti Fnatic protiv Splyca, u borbi za izlazak iz dna tabele.

LoL

Prvi detalji o peču 9.5

Riotovi developeri su nam dozvolili da provirimo i vidimo šta nas eventualno čeka u peču 9.5. Aktuelni peč 9.4 je pre pet dana stigao na sve servere, a sa sobom je doneo promene na herojima kojima je bilo potrebno balansiranje. Direktor dizajna Andrej ’’Meddler’’ van Run podelio je deo statistike nakon peča 9.4 i objasnio šta može da nas čeka u narednom, usled poslednjih balans izmena.

LoL sreda 27.02. 16:38 Komentara: 0

Dok zarade u svetu rastu, naša LoL scena stagnira

Kada su profesionalni esportisti počeli da zarađuju šestocifrene svote novca, viđali smo mnoštvo naslova na raznoraznim portalima o izuzetno brzom razvoju esport industrije. Danas međutim, takva zarada je postala standard, a ljudi su počeli drugačije da razmišljaju o njihovim platama. Nekoliko stotina hiljada dolara više nije ni vredno pomena.

LoL utorak 19.02. 17:34 Komentara: 11

G2 pregazio Misfits u jučerašnjem dugoiščekivanom okršaju

Jučerašnji okršaj između ekipa G2 Esports i Misfits najavljen je kao daleko najinteresantniji meč za ovu sedmicu. Produkcija LEC lige je bila toliko uzbuđena povodom ovog meča, da su čak napravili i video spot u najavi za ovu epsku borbu. Svi su bili spremni za neizvesnu bitku, ali ubrzo smo se razočarali.

LoL subota 16.02. 18:17 Komentara: 0

Cloud9 na leđima Sylasa odneo pobedu protiv dugogodišnjih rivala

Nakon poprililno lošeg nastupa u LEC ligi, Sylas se prvi put pojavio i u okviru severnoameričke LCS lige. Cloud9 je odabrao novog heroja u okrašaju protiv dugogodišnjeg rivala – ekipe TSM. Top lejner za Cloud9 Erik ’’Licorice’’ Riči je nakon partije rekao kako su protivnici imali fenomenalne ultove, koji bi mogli da preokrenu timfajt u njihovu korist ukoliko ih ukrade.

LoL ponedeljak 11.02. 14:18 Komentara: 1

Riot obećava balansiranije heroje u budućnosti

Riot Games je napokon priznao ono na šta se većina igrača već godinama unazad žali. Činjenica je da su neki heroji jednostavno prejaki, odnosno da imaju malo ili čak ni jednu slabu tačku. Ovo izuzetno frustrira igrače, jer ostavlja minimalno prostora za nadigravanje protivnika. Zbog toga se javlja i problem balansiranja upravo takvih šampiona, jer ih Riot u većini slučajeva potpuno uništi ili samo neprimetno nerfuje.

LoL petak 8.02. 16:10 Komentara: 6

Stanje na tabeli nakon tri nedelje LEC lige

Nakon prve tri nedelje žestkog nadmetanja u okviru LEC-a, najprestižnije LoL lige u Evropi, napokon možemo razgraničiti koji timovi su u top formi, a koji još uvek imaju poteškoća. G2 nastavlja svoju dominaciju samouvereno, ali odmah iza njih su dve snažne ekipe koju su učestvovale u prošlogodišnjem plej-ofu: Vitality i Schalke04.

LoL četvrtak 7.02. 14:32 Komentara: 0

Stanje na tabeli nakon prve nedelje LCS 2019 lige

Nakon prve nedelje prolećnog dela LCS 2019 lige, stanje na tabeli je vrlo slično onom od prethodne sezone. Team Liquid nastavlja svoju dominaciju na području Severne Amerike, dok je Cloud9 odmah iza. Za ostale timove smatralo se da ne mogu da pretenduju tituli ove godine, ali prostora za preokret uvek ima.

LoL nedelja 3.02. 00:49 Komentara: 0

LoL: Pogledajte fenomenalni muzički spot povodom starta sezone 2019

Riot je muzičkim spotovima u poslednje vreme počeo zaista da nadmašuje sebe, ali i sve ostale u industriji, i to nam je sinoć još jednom potvrđeno kada se pojavio video Awaken, sa pevačicom Valeri Brusard (Valerie Broussard) koji je prosto u svakom aspektu remek-delo, voleli ili ne voleli League of Legends.

LoL utorak 22.01. 18:01 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu