Legendarni midlejner i jungler Ambition najavio kraj karijere

Danas se pojavila vest da je legenda League of Legends profesionalne scene Kang “Ambition” Chanjong odlučio da završi svoju karijeru. Nakon što ga je otpustio Gen.G Esports krajem ove sezone, ovaj potez nije neočekivan, a on nam je ovu vest saopštio tokom svog twitch strima.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 25.12.2018.

18:13

Legendarni midlejner i jungler Ambition najavio kraj karijere

Ambition se na sceni prvi put pojavio 2011. godine kada je predstavljao ekipu MiG Blaze, koji se kasnije preimenovao u Azubu i CJ Entus Blaze. On je svoju karijeru započeo kao midlejner i tada kao član MiG Blaze, ubrzo je postao jedan od najboljih igrača na toj poziciji u Koreji. Tokom 2012. godine dominirao je na toj pozicije, sve do početka 2013. godine, kada se po prvi put pojavio Faker. Taj meč će ostati upamćen po tome što je Faker sa Nidalee na midu dosta rano uzeo solo kill protivim Amibitionovog Kha Zixa. Nakon tog meča stvari više nisu išle u njegovu korist, da bi 2014. godine počeo da igra kao jungler.

2015. godine prelazi u ekipu Samsung White, koja nije imala sjajnu prvu sezonu, s obzirom da su imali dosta mladih igrača. 2016a je bila pomalo problematična za Ambitiona, koji se još uvek navikavao na novu poziciju, ali pored toga Samsung White je dospeo do finala Worldsa, gde su poraženi od SKT1-a rezultatom 3-2. Samo godinu dana kasnije Ambition i njegova ekipa revanširala se SKT1-u u finalu, pobedom od 3-0 u Ptičijem gnezdu u Pekingu.

S obzirom da se smatra kao najboljim igračem ikada, koji je promenio svoju početnu poziciju, Ambition je postao legenda ove igre. Samim tim Riot je ove godine, pre početka Worldsa predstavio video klip koji se zove Rise, a posvećen je Ambitionu. O svojoj penziji Ambition je izjavio: ”Odlučio sam da se penzionišem, tužan sam, a u isto vreme i zahvalan. Hteo sam da se pozdravim sa fanovima”, a na pitanje da li ći služiti obavezni vojni rok u Koreji, nasmejao se i rekao je da neće.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: